15
jún

Kiállítások 2013

0 Shares

2013. október 06.

CAC – Szeged

Az idei év utolsó kiállításainak egyikét a szegedi Szervezet rendezhette meg. A Nemzeti CAC kiállítás helyszíne Szeged külterületén, a Deszken található Szabadidő Park volt.

A kiállításra több mint 600 kutya nevezését regisztrálták. A bírálatra sokáig kellett várnunk, délutánba nyúlt az idő, mikor sorra kerültünk.A kiállításra fiatal kutyánkat, Venturát neveztük, aki osztályában ügyesen szerepelt! Nagyon büszkék vagyunk rá!

Bíró:

P. Szabó Béla (HU)

 

Eredmény:

Zhasmir Collection Ventura Boy

Kitűnő I. – HPJ, Best Junior

Fiatal osztály

 

 

2013. szeptember 21.

OMÉK Grand Prix 2 x CAC – Budapest

Az OMÉK mezőgazdasági kiállítás szeptember 18 és 22 között került megrendezésre Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban. Vele egy időben és helyszínen a Magyar Kennel Club Grand Prix 2 x CAC nemzeti kutyakiállítást szervezett szombati napra a Kincsem Parkba.

Az első CAC kiállítás délelőtti 10.00 órai kezdéssel került megrendezésre, míg a második kiállítás délután 15.00 órakor vette kezdetét.

Elég sok kiállító vett részt mindkét rendezvényen. Sokan érkeztek látogatóként a mezőgazdasági kiállításra, akik aztán átjöttek a kutyakiállítást is megnézni. A helyszínen nagy sátrak voltak felállítva és azokon belül folytak a bírálatok.

Mindkét kiállításra 1 kutyát neveztünk, aki osztályában ügyesen szerepelt.

Bírók:

Délelőtt: Erdős László (HU)

Délután: Korózs András (HU)

 

Eredmény:

Zhasmir Collection Ventura Boy

2 x Kitűnő II.

Fiatal osztály

 

 

2013. augusztus 24.

Éjszakai CAC – Debrecen

Az idei évben a hagyományosnak számító Éjszakai CAC Nemzeti kutyakiállítást Debrecenben a Kossuth Laktanya sportpályáján rendezte meg az Egyesület.

Csak reménykedhettünk, hogy nem lesz nagyon meleg és el tudjuk vinni a kutyáinkat a rendezvényre. Az elmúlt napok jóval több, mint 30 C° hőmérsékletéhez viszonyítva néhány fokkal enyhébb idő köszöntött ránk aznap, így végül is délután sikerült elindulni a kiállításra, mely olyan jó hangulatban telt, mint minden évben. A hölgyek egy szál virágot kaptak ajándékba az Egyesület Elnökétől, a kiállítók pedig emlékbe egy üveg bort.
Kutyáink jó eredményeket értek el, Ventura Boy első ízben szerepelt kutyakiállításon és nagyon ügyes volt. Nagyon örültünk!

Bíró:

Erdős László (HU)

 

Eredmények:

Zhasmir Collection Ventura Boy

Broken Hill Indiana Jones

Kitűnő I. – HPJ, Best Junior, Junior BIS top 6.
Fiatal osztály

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

 

 

2013. május 16 – 19.

WORLD DOG SHOW

Budapest

2013-ban Magyarország, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete kapta meg az FCI-től a Világkiállítás rendezési jogát. A Magyar Kennel Club előzőleg Világkiállítást 1996-ban rendezett meg szintén Budapesti helyszínnel, így most ez a 2013-as World Dog Show rendezési jog nagyon öröm volt nekünk, magyar kutyásoknak!

A Világkiállítás előtti napokon, konkrétan május 13.-án és 14.-én az FCI Budapesten tartotta kongresszusát, melyen megválasztották az FCI új Elnökét.

A következő napon, május 15.-én pedig kezdetét vette az az 5 napos rendezvénysorozat, amely magában foglalt több fajtakiállítást, a CACIB GRAND PRIX kiállítást és a Világkiállítást is. Május 15.-én, a 0. napon megtartott CACIB GRAND PRIX Nemzetközi kiállítás a nevezési létszámot tekintve minden idők legnagyobb egy napos MEOE által szervezett kiállítása volt.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete által szervezett Világkiállításra 18.000 kutya nevezését regisztrálták, továbbá 5 kontinens legjobb bírói érkeztek Budapestre, hogy elbírálhassák a világ legszebb kutyáit.

A Világkiállításhoz kapcsolódva olyan különleges rendezvények is megrendezésre kerültek, mint a terrieresek legnagyobb kiállítása, az Interra, az agarasok Európa kiállítása, az Euro Sighthound és Magyar Kutyafajták Világkupája, továbbá a sport kutyások nagy megmérettetése az Obedience Világbajnokság.

A fajtacsoportok szerint négy napra szétbontott kiállítás során több mint 350 nemzetközileg elismert kutyafajta került bemutatásra, amelyek közül hazánkban számos fajta egyáltalán nem vagy csak kevésbé volt ismert.

A szervezők mind a négy nap folyamán változatos programokkal, kísérőrendezvényekkel, szórakoztató kutyás programokkal várták a látogatókat. Mindvégig kiemelt szerepet kapott az állatvédelem, állategészségügy és a  felelős állattartás. A pénteki és szombati napokon a Budapesti Hungexpo Vásárváros területén kívül számos programon vehettek részt a látogatók a Gödöllői Kastélyparkban is.

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke a csütörtöki megnyitón felidézte, hogy az első kutya világkiállításnak 1971-ben Budapest adott otthont, majd utána 1996-ban is a magyar főváros látta vendégül az eseményt. Hozzátette, hogy a négy napos seregszemlét a Hungexpo kiállítási központban, az őshonos magyar kutyafajták bemutatóját pedig a gödöllői királyi astély parkjában tartják.

A legtöbb, 3374 nevezés Magyarországról érkezett, 2837 nevezést regisztráltak Oroszországból, 1734-et pedig Olaszországból.

Az eseményen a legnagyobb számban amerikai staffordshire terrierek, cane corsók és golden retrieverek versengtek egymással.

A Világkiállítás programjában az első napon, csütörtökön a III-as, a IV-es és az V.-ös fajtacsoportban lévő kutyák kerültek bírálatra.

A második napon, pénteken a II. és a III. Fajtacsoportok kutyáit bírálták el.

A Világkiállítás harmadik napján, szombaton a VI., a VII. és a IX. Fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatait láthattuk és végül a negyedik, azaz a zárónapon, vasárnap az I., a VIII. és a X. Fajtacsoport kutyáit bírálták el.

A Világkiállítás programjába iktatva több alkalommal tartottak sajtótájékoztatót. A szombati sajtótájékoztatón, Dr. Jakkel Tamás, a kiállítás vezetőbírója összehasonlította a 2008-as budapesti Európa Kiállítást az idei évei Világkiállítással. Állítása szerint a szervezők mindent megtettek azért, hogy a múltbéli hibákból tanulva egy sokkal szervezettebb és emlékezetesebb rendezvényt bonyolítsanak le.

A vasárnap megtartott sajtótájékoztatón Rafael de Santiago, az FCI újonnan megválasztott elnöke üdvözölte a résztvevőket, majd köszönetét fejezte ki a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének, és az egyesületet képviselő Korózs András elnöknek, a Világkiállítás főszervezőjének a kiváló szervezésért és vendéglátásért.

Ezt követően a Finn Kennel Klub képviselője röviden ismertetőt tartott a 2014. évi Világkiállításról, mely évfordulós rendezvényként speciális programmal fogja várni a kiállítókat, látogatókat.

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a négy napos világverseny legfontosabb üzenete, hogy egy kis ország, és kis kennel klub is jól meg tud rendezni egy Világkiállítást. Ezt azért fontos kiemelni, mivel az FCI közgyűléseken a Világ- és Európa kiállítások rendezési jogának odaítélésekor ez mindig visszatérő téma.

A fajtánkat tekintve, az V. csoport bírálatára az első napon, azaz május 16.-án került sor. A bírálatok aznap 11.00 órakor kezdődtek. A fajtánkat két bíró minősítette. Mrs. Vija Klucniece lett bírónő végezte a kanok és a fiatal szukák bírálatát az 51-es ringben és a fajtagyőztest is Ő választotta ki.  A szukák nagy részét Mr. Ekerat Sangkunakup thaiföldi bíró minősítette az 50-es ringben. Így az egymás melletti ringekben egyszerre folytak a bírálatok.

A Világkiállításra 94 chow nevezését regisztrálták, ebből 44 volt a kan és 50 a szuka. Természetesen hiányzók most is voltak, így kb. 80 kutya vett részt tulajdonosával a kiállításon. Sok szép chow vett részt 15 különböző országból a kiállításon. A legszebb kan és szuka címét Orosz tulajdonban lévő kutyák kapták meg. A Magyar chowk is ügyesen szerepeltek, szép eredmények születtek.

Egy színvonalasan megszervezett és megrendezett Világ Kutyakiállításon vagyunk túl. A külföldi kiállítók méltón viszik országunk nevét tovább a világban.

Minden kiállítónak, aki részt vett kutyájával, gratulálunk!

A kiállításon készült fotóinkat megtekinthetik a Galériában>>.

 


2013-ban 4 kutyakiállításon vettünk részt kutyáinkkal, akik szép eredményeket értek el, melyeket az alábbi táblázatban összesítve is megtekinthettek.

Egy hosszú időszak következett, amikor nem volt lehetőségünk kutyakiállításon megmérettetni kutyáinkat. 3,5 év után 2017-ben sikerült újból bekapcsolódnom a kutyakiállítások világába.

2013.

Kiállítási eredmények összesítése

Kiállítás – Helyszín

Időpont

Bíró Ventura Boy eredményei Indiana Jones eredményei

Éjszakai CAC – Debrecen

2013. 08. 24.

Erdős László Kitűnő I. HPJ

Best Junior

Kitűnő I. CAC

OMÉK 2 x CAC – Budapest

2013. 09. 21.

Erdős László

Korózs András

2 x Kitűnő II. ——–
CAC – Szeged

2013. 10. 06.

P. Szabó Béla Kitűnő I. HPJ

Best Junior

——–
Összes kiállítási eredmény   2 x Kitűnő I.

2 x Kitűnő II.

2 x HPJ

2 x Best Junior

Kitűnő I.

CAC

 

0 Shares
Comments ( 0 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!