26
ápr

Kiállítások 2009

0 Shares

2009. 11. 28.

110 éves Jubileumi CACIB

Budapest

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) az idén ünnepelte megalakulásának 110 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból és ennek tiszteletére egy nemzetközi CACIB kiállítást rendezett a budapesti Hungexpo területén.

A kiállításra több mint ezer kutya nevezését regisztrálták. A fajták időbeosztás szerint kerültek bírálatra. A chow bírálata rögtön a kiállítás megnyitása utánra volt kiírva. Ezért nagyon korán kellett kelnünk, hogy időben érkezzünk. Mire odaértünk már rengetegen voltak, mindenütt kutyások, kutyások és kutyások.

Az V. csoport kutyáit az „A” pavilonban bírálták és a chowt elsőként a csoportból. A csarnokban elég meleg volt, de pozitív dologként könyvelhető el, hogy a bírálati körökben a felvezetés részen a padlót vékony kék szőnyegekkel borították be, hogy ne csússzon a kutyák lába. Ezért mindenki igyekezett kutyáját e kék szőnyegen vezetni és tartani a bírálat közben. A fajta bírálata gyorsan lezajlott, utána kellemes beszélgetéssel telt az idő.

A nemzetközi kiállításra egy kutyát neveztünk, aki osztályában ügyesen szerepelt és Ő lett a legszebb fiatal chow. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Bíró:

Gellén Tibor (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Kitűnő I.-HPJ, Best Junior

Fiatal osztály

 

 

2009. 10. 08 – 09 – 10 – 11

WORLD DOG SHOW

Bratislava

A 2009-es év legnagyobb, legrangosabb és a világ legszebb kutyáit felvonultató kiállítását, a Világkiállítást ebben az évben egy szomszédos ország központi városában, Pozsonyban rendezték meg.

A Világkiállítás előtt, október 5.-én és 6.-án itt tartotta az FCI, a legnagyobb nemzetközi kynológiai szövetség a konferenciáját. Magyarországot két nagy kitüntetés is érte. Ezen a konferencián dőlt el többek között, hogy a következő években mely nemzetek rendezhetik meg az Európa- és Világkiállításokat és változások történtek az FCI elnökségében is. Nagy szakmai elismerésnek számít a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) felé, hogy a 2013-as Világkiállítás rendezési jogát Magyarország kapta meg, dr. Jakkel Tamást pedig az FCI Elnökségének tagjává választották.

Ez az a kiállítás, melyen minden tenyésztő legalább egyszer szeretné megmérettetni kutyáját vagy kutyáit. Mivel az Európa-, és Világkiállítást minden évben más ország rendezi, illetve rendezheti meg és bizony a szomszédos országoktól távolabbi országokba a legtöbb tenyésztő nehezen vagy egyáltalán nem tud eljutni, ezért nagyon örültünk annak a lehetőségnek, hogy az idei évben a szlovák kynológiai Szervezet rendezheti meg ezt a nagyszabású rendezvényt, mely 4 napon keresztül felvonultatja a világ legjobb kutyáit.

Nagyon vártuk ezt a rendezvényt és nagy izgalommal tekintettünk elé. Már a nevezés sem bizonyult egyszerű dolognak. A nevezési díj már egy kutyára is bizony tetemes összegnek számított a Magyar nevezési díjakhoz képest, egy kutya nevezési díja 90 Euro volt + 10 Euro-ért parkolót is foglaltunk. Mi a harmadik határidőben neveztünk, augusztus vége felé és szerintem még nagyon sokan neveztek így a határidő végén, sőt még később is, mivel aztán még 10 nappal meghosszabbították a nevezési határidőt. Az online nevezés a szlovákoknál nem bizonyult járható útnak, így a nevezéshez szükséges iratokat mégiscsak postán kellett elküldeni a kennel clubnak. Aztán végig izgultunk, hogy megjön-e a visszaigazolás. Megjött! 2 héttel a Világkiállítás előtt és a parkolójegyünk is! Most már csak a kiállítás napját vártuk, október 08.-át, de azt nagyon!

És az a nap is elérkezett végre. A chow kiállítók többszöri egyeztetés után megállapodtak, hogy a fővárost elhagyva egy megbeszélt helyen találkoznak, és együtt mennek tovább Pozsonyba. Mire odaértek már nagy volt a tömeg. Miután szerencsésen leparkoltak, megpróbáltak bejutni a kiállítási csarnokba és megkeresni a bírálati körünket, ami bizony nem volt egyszerű, mivel a csarnok második emeletére kellett feljutni kutyával és csomagokkal együtt. Végül megtalálták a bírói kört, lepakoltak és még volt idő szétnézni és ismerősökkel beszélgetni, fényképezni a bírálatok megkezdése előtt.

A chow bírálatok a nagyszámú nevezésnek köszönhetően két egymás melletti bírói körben zajlottak.  A bírálatok kezdete délelőtt 10.00 órára volt kiírva. A chow kanokat egy indiai származású bíró úr, név szerint C. V. Sudarsan bírálta és minősítette. A bíró úr nagyon gyorsan és korrektül bírált. A szukákat – így minket is – egy szlovák származású bíró úr, név szerint Vaclavík Miroslav bírálta és minősítette. A vörös és egyéb színű kanoknál és szukáknál is nagyon erős volt a mezőny minden osztályban.

A mi osztályunkban, a fiatal szukáknál Belindának 15 kutyával kellett konkurálnia. Belinda ügyesen szerepelt és kitűnő minősítést kapott. Ez szép eredmény egy ilyen nagy mezőnyben. A magyar chowk mind ügyesen szerepeltek és mindenki szép eredményekkel térhetett haza.

Más fajtákban is számos magyar siker született, a fiatal, a felnőtt és a veterán Világgyőztes cím mellett a Best in Show-ban is megmutattuk a világnak, hogy a magyar kutyák a világ élvonalában vannak!

Egy kis statisztika: A katalógus és az eredménylista szerint 122 nevezett chow volt nevezve. A 122 nevezett chowból 33 kutya nem jelent meg a kiállításon és egy kutyát nem bíráltak le.
A vörös és egyéb színű chowk szám szerint 96-an voltak nevezve, ebből 43 volt a nevezett kan és 53 volt a nevezett szukák száma. A vörös és egyéb színű nevezett kutyákból 28 kutya nem jelent meg a kiállításon és egy kutyát diszkvalifikáltak.
A fekete és kék színű nevezett chowk szám szerint 26-an voltak nevezve, ebből 14 volt a nevezett kan és 12 volt a nevezett szukák száma. A fekete és kék színű nevezett kutyákból 5 kutya nem jelent meg a kiállításon.

Összegzésül: Ez a Világkiállítás nagyon nagy élmény volt számunkra, szépen szerepeltünk, sok szép kutyát láttunk Európa több országából és új barátságokat is kötöttünk!

Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk egy ilyen nagy és színvonalas Világkiállításon!

Gratulálunk  mindenkinek, aki részt vett kutyájával és minden helyezett és győztes kutyának és gazdinak is!

Találkozzunk 2013-ban Magyarországon a Világkiállításon!

A Világkiállításon készített fotóink a Galériában>> megtekinthetők!

Bíró:

Vaclavík Miroslav (CZ)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Kitűnő

Fiatal osztály

 

 

2009. 09. 20

CAC – Mátészalka

A mátészalkai Egyesület immár ötödik alkalommal rendezte meg ezt a CAC kiállítást. A rendezvényt – mint minden második évben – most is a Városi Parkerdőben tartották. Ez egy nagyon szép helyszín, füves terület sok fával, amik nagyon jó árnyékot nyújtanak a kutyáknak és gazdáiknak.

Az őszi kiállítások közül ez az a kiállítás, amelyre mindig szívesen elmegyünk, mert közel van hozzánk a város és nem kell órákat autózni a kiállítás helyszínére.

A kiállítás kellemes időben zajlott, a kiállítók, a kutyák és a látogatók is jól érezték magukat. És mi is, mert több ismerőssel is találkoztunk és hosszan beszélgettünk a kutyákról meg minden másról.

Kutyáink osztályukban jól szerepeltek, Belinda megkapta a legszebb fiatal chow címét, Thália pedig a szukák között lett a legszebb.

Ez a kiállítás pozitív élmény volt számunkra, de ez nemcsak az elért eredményeink miatt volt így, hanem azért is, mert újra láthattuk az egyik tenyészetünkből származó kutyát, Asterixet, aki a kiállítás Fajtagyőztese is lett egyben.

Gratulálunk neki és gazdájának és mindenkinek, aki részt vett!

Bíró:

Csépai István (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Broken Hill Thália

Kitűnő I. – HPJ, Best Junior
Fiatal osztály

Kitűnő I. – CAC, BOS
Nyílt osztály

 

 

2009. 09. 13.

CAC – 24. Chow-Chow Klubkiállítás

Kecskemét

Elérkeztünk az idei év egyik kiemelt kiállításához, a 24. Chow-Chow Klubkiállításhoz. Ezen a kiállításon több fajtaimádó chow tenyésztő vesz részt minden évben kutyáival. Ezen kívül sok fajtát szerető ismerős és ismeretlen is jelen volt a kiállításon.

Az idei évben egy teljesen új időszámítás kezdődött a Chow Klub életében, egy teljesen új vezetőséggel, akik a fajtáért dolgoznak barátságos szellemben és segítőkészen, egymást segítve és segítséget nyújtva mindazoknak, akik a Klub tenyésztőihez, tagjaihoz fordulnak bármely problémával.

A CACIB kiállítás chow bírálatai után átköltöztünk a Klubkiállítás bírálati köréhez, amit a kecskeméti Szervezet a fajtára tekintettel árnyékos helyen jelölt ki számunkra. A szervezők részéről egy gyors helyszínrendezés után dél körül elkezdődhettek a bírálatok. A Klub vezetősége nagy izgalommal tekintett a kiállítás elé, mivel az új vezetőségnek ez volt az első megrendezett klubkiállítása. A hagyományokhoz híven az idei évben is fajtaspecialista küllembírót kért fel a Klub vezetősége a fajta bírálatára. Karin Weseslindtner bírónő Ausztriából érkezett hozzánk.

A kiállításra 29 chow nevezését regisztrálták, melyből 26 chowt vezettek fel. Pozitív eredménynek tudható be, hogy az idén nemcsak tenyésztők nevezték kutyáikat a kiállításra, több hobbitartó is eljött és felvezette kutyáját.

A bírálatok közben és után kellemes beszélgetések folytak a megterített asztalok körül. Ez a délutánba nyúló kiállítás legtöbbünknek jól sikerült, szép élményekkel gazdagodtunk, több új chow barátot is megismertünk és a nap végére sokan nagyon szép eredményekkel tértek haza. A kiállítás után a Klub tartott egy rövid klubgyűlést, ahol a klubtagok átbeszélték a kiállítást, a további programokat, továbbá a fajtamentésről is szó esett.

Nagyon vártuk már ezt a kiállítást és nagyon készültünk is rá minden tekintetben. A szervezésből is aktívan kivettük a részünket. Számunkra ez a kiállítás egy nagy élmény volt. Szép eredmények születtek, Erik és Thália osztályukban másodikként végezték.

Belinda és testvére Bosco Fiatal Klubgyőztes címet értek el. Belinda 1 évesen a Fiatal Klubgyőztes címe mellé az Osztrák bírónőtől megkapta a Fajtagyőztes címet.

Így a Klub által a 2009-es évben alapított és minden évben a kiállítás legszebb kutyájának felajánlott vándorserleget az idei kiállításon mi hozhattuk el első ízben és 1 évig mi birtokoljuk. Jövő évben ezt a serleget szintén a fajtagyőztes chow fogja megkapni és 1 évig birtokolni.

Óriási eredménynek tudjuk be Belinda klubkiállítási győzelmét, amit mindössze 1 évesen ért el! Nagyon boldogok voltunk!

Minden kiállítónak gratulálunk!

Bíró:

Karin Weseslindtner (A)

 

Eredmények:

Broken Hill Erik

Broken Hill Belinda

Broken Hill Thália

Kitűnő II. – R.CAC
Champion osztály

Kitűnő I. – HPJ, Fiatal Klubgyőztes, BOB
Fiatal osztály

Kitűnő II. – R.CAC
Nyílt osztály

 

 

2009. 09. 13.

CACIB – Kecskemét

Az idei évben Kecskeméten szintén 2 x 1 napos nemzetközi kiállítást rendezett a Szervezet, amelyen mi a második napon, vasárnap vettünk részt. A kiállítás a már megszokott helyen, a kecskeméti Szabadidőparkban került megrendezésre sok kiállító, kutya és látogató részvételével.

Ezen a napon két kiállítás is várt a chow-sokra, mert Klubunk is ezen a napon (déltől) rendezte meg éves Klubkiállítását. így a nemzetközi CACIB kiállításon a chow elsőként került bírálatra.

Az idei nemzetközi kiállításon lényegesen több chow lett felvezetve. Ez annak tudható be, hogy többen mindkét kiállításra benevezték kutyájukat (így mi is), a CACIB-ra is és a Klubkiállításra is.

Szigorú bírálatok után Belinda megkapta a fiatal osztálygyőztes címet és a legszebb fiatal chow címét is. Nagyon örültünk! Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett!

Bíró:

Dr. Jakkel Tamás (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Kitűnő I. – HPJ, Best Junior

Fiatal osztály

 

 

2009. 08. 30

CACIB – Debrecen

A 2 x 1 napos nemzetközi kiállítás második napjához érkeztünk el. A mai kiállítást egy hidegfrontnak köszönhetően már egy sokkal frissebb időjárás köszöntötte, a hőmérő higanyszála is csak 23 C° – ig szökött fel ezen a napon. Sokkal élvezhetőbb volt a kiállítás, mind az emberek, mind a kutyák számára, mint a tegnapi napon.

A kiállítás második napján több kutyát vezettek fel, mint az elsőn. Fajtánkban is több kutya volt jelen, mint tegnap.

A mai kiállításon Belinda megkapta a harmadik fiatal osztálygyőztes címét és ezzel megszerezte a Hungária Junior Champion címet, aminek igazán örültünk!

Gratulálunk minden kiállítónak és kutyáiknak az elért eredményekhez!

Bíró:

Dr. Jakkel Tamás (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Kitűnő I. – HPJ, Best Junior

Fiatal osztály

!HUNGÁRIA JUNIOR CHAMPION!

 

 

2009. 08. 29.

CACIB – Debrecen

A 2 x 1 napos nemzetközi CACIB kiállítást a debreceni Szervezet a Nagyerdei Stadion területén rendezte meg. Az évszaknak megfelelően kánikulai meleg köszöntötte mind a kiállítókat, mind a kilátogató vendégeket ezen a napon.

A kutyák nehezebben viselték a meleget, kicsit aggódtunk is emiatt, de szerencsére nem volt probléma velük. Az árnyékban pihenve várták, hogy sorra kerüljenek a bírálati körben.

A bírálatok délelőtt 10.00 órakor kezdődtek. Szerettük volna, ha a chow az elsők között kerül bírálatra, de csak dél felé hívtak be minket a bírálati körbe. A nyári melegre való tekintettel a bírálatok után párom hazaindult a kutyákkal, nem várta meg a BIS bírálatok kezdését.

A nagy meleg ellenére mindkét kutyánk jó eredménnyel szerepelt a nemzetközi kiállításon, Thália ezzel az eredménnyel megszerezte a Hungária Champion címet. Nagyon örültünk!

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Bíró:

Christian Stavarache (RO)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Broken Hill Thália

Kitűnő I. – HPJ
Fiatal osztály

Kitűnő I.-CAC, CACIB, BOB
Nyílt osztály

!HUNGÁRIA CHAMPION!

 

 

2009. 07. 25.

Éjszakai CAC – Debrecen

Az éjszakai CAC kiállításnak évekre visszamenőleg hagyománya van Debrecenben, hiszen ezt a késő délután kezdődő és az estébe, éjszakába nyúló kiállítást minden évben megrendezi a debreceni Önálló Jogú Szervezet.

Az is hagyomány, hogy a Szervezet a hölgyeknek egy szál rózsával kedveskedik, melyet az Elnök Úr nyújt át személyesen, az uraknak pedig egy üveg tokaji bor az ajándék. Ez a kiállítás mindig nagyon hangulatos, köszönhető ez a baráti fogadtatásnak és a kellemes esti időjárásnak.

Az idei évben erre a CAC kiállításra több mint 1000 kutyát regisztráltak. A kiállításnak a Kossuth laktanya sportpályája adott helyet. A bírálatok még napsütésben kezdődtek, de mire a Best In Show kezdődött, teljesen besötétedett.

Erre a kiállításra egy kutyát neveztünk, aki osztályában jól szerepelt.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Bíró:

P. Szabó Béla (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Kitűnő II.

Fiatal osztály

 

 

2009. 06. 20.

CACIB – Székesfehérvár

A 2 x 1 napos nemzetközi CACIB kiállítást a székesfehérvári Szervezet az idei évben a Bregyóközi Camping területén rendezte meg.

Eddig még nem voltunk egyszer sem Székesfehérváron, most először voltunk jelen ezen a rendezvényen. A kétnapos nemzetközi kiállítás szombati napjára neveztünk – a várható meleg időjárásra való tekintettel csak – egy kutyát. A szervezők a Chow-Chow Klub kérésére és a meleg időjárásra (szerencsére nem volt hőség) számítva, fél tízre írták ki a chow-chowk bírálatát. Öt chow volt jelen és azt hiszem, mindenki címekkel térhetett haza.

Az időjárás megint a rossz oldalát mutatta, épp úgy, mint Nyíregyházán három hete. 14 C° fokos hideg, erős szél és időszakosan eső jellemezte ezt a napot.

Belinda első alkalommal indult fiatalként a kiállításon és ügyesen megállta a helyét, melynek nagyon örültünk!

Jó hír, hogy szombaton is és vasárnap is az V. fajtacsoport III. illetve II. helyére a chow-chow állhatott fel.
Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett!

Bíró:

Gellén Tibor (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Kitűnő I. – HPJ, Best Junior

Fiatal osztály

 

 

2009. 05. 31.

CAC – Nyíregyháza

A CAC kiállítást a nyíregyházi Szervezet immár ötödik éve rendezi meg. A hagyományokhoz híven az idén is a Sóstói Múzeumfalu adott otthont a rendezvénynek.

Ahogy belépünk az 1971 óta folyamatosan épülő és bővülő Sóstói Múzeumfaluba, igazi 19. század végi faluba csöppen az ember. A fák koronáján áttetszik a faluközpont legmagasabb épülete, a hangulatos tivadari harangtorony fazsindelyes sisakja, s ezután rögtön a kismesterségek műhelysorának hatalmas üvegtáblákkal borított kirakatai vonják magukra a figyelmet. Akár télen, akár nyáron járunk itt, mindig találunk érdekességet, a falu mindig más-más arcát mutatja. A Múzeumfaluban nagyon sok különböző és változatos programmal találkozhatunk szinte egész évben, ezen kívül állandó kiállításokkal is várják az idelátogató vendégeket.

A nemzeti kutyakiállításnak is mindig ez a szép, múltidéző Múzeum a helyszíne. Ilyenkor a régi házak udvaraiban, a tornácokon, a portákhoz vezető utakon is „kutyások” százaival találkozhatunk.

Sajnos az idei kiállítás egy nagyon hideg és esős idővel köszöntötte a kiállítókat és kutyáikat. Az egész napos esőhöz 10 C° fokos hőmérséklet társult, így örültünk, hogy a kiállítás megkezdésekor elsőként a chow-chow került bírálatra. A bírálati előresorolást a Chow-Chow Klub a nyári, nagy melegre való tekintettel kérte, ami nagyon jól jött ebben a zord, hideg időben is.

Az időjárás zordsága ellenére népes mezőny gyűlt össze szinte minden fajtában. A bírálatok alatt rendesen eláztak a gazdák és a kutyák egyaránt. A nyolc chowból hatan maradtak versenyben a Fajtagyőztes címért, amit végül egy felnőtt vörös kan kapott meg.

Kutyáink osztályukban jó eredménnyel szerepeltek. Erik ezzel a CAC címmel teljesítette a Hungária Grand Champion cím feltételeit. Belindával indultunk a kölyök Best In Show-ban, ahol a sok kölyök közül az amerikai akita lett a legszebb.

Külön aktualitása volt ennek a kiállításnak a Babicz József emlékdíj, amit az idei kiállításon első ízben adták át. Ezért a díjért a MEOE Nyíregyházi Szervezet tagjainak minden osztálygyőztes kutyája indulhatott, a nyeremény pedig egy 72 cm-es serleg volt és egy 20 kilogrammos kutyatáp. Babicz József a nyíregyházi Szervezet Elnöke volt sok éven keresztül, ezen kívül több mint húsz évet foglalkozott a Német Juhász fajtával, tenyésztette és kiképezte őket, valamint Német juhász fajtaspecialista bírói vizsgával is rendelkezett, külföldi kiállításokon is eredményesen bírált. Tavaly ősszel hunyt el hírtelen.

A Babicz József Emlékdíjért való versengésben is ringbe szálltunk. Kutyánkkal, Erikkel együtt 8 különböző fajtájú kutya volt a ringben, szűkítés után végül az olasz vizsla kapta meg a 72 cm-es serleget és a 20 kilogrammos felajánlott kutyatápot.

Számunkra a nyíregyházi kiállítások közül a 2006. és 2007. évi volt a legemlékezetesebb, 2006-ban Erik nemcsak Fajtagyőztes, hanem Fajtacsoport győztes is lett, 2007-ben pedig baby osztályban Thália lett a legszebb, vagyis a BIS kutya.

Gratulálunk minden kiállítónak!

Bíró:

Harsányi Péter (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Erik

Broken Hill Belinda

Kitűnő I. – CAC
Champion osztály

!HUNGÁRIA GRAND CHAMPION!

Nagyon ígéretes, Best Puppy
Kölyök osztály

 

 

2009. 05. 24.

CAC – Szolnok

A nemzeti CAC kiállítást Szolnokon a természeti szépségekben bővelkedő Tiszaligeti Turisztikai központban rendezték meg. A ligetes, fákkal határolt terület közel 1000 kutyának és gazdáiknak biztosított kiállítási helyszínt.

A pár nappal előbbi masszív kánikula az előző napi hidegfrontnak köszönhetően eltűnt és egy frissebb, de mégis napsütéses idő várta a kiállítókat és a kilátogató vendégeket. Ennek mi is nagyon örültünk, mert így a kissé hűvösebb időben el tudtunk menni kutyáinkkal erre a nemzeti kiállításra.

Elég sokat kellett várni, míg sorra kerültünk, addig is kellemes beszélgetésekkel töltöttük az időt. 7 chow volt jelen a rendezvényen és a legtöbben jó eredményekkel térhettek haza. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A kiállítás számunkra is eredményes volt, mindkét nevezett kutyánk kiváló eredményt ért el, melyeknek nagyon örültünk!

Bíró:

Kiss Ibolya (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Erik

Broken Hill Belinda

Kitűnő II. – R.CAC
Champion osztály

Nagyon ígéretes, Best Puppy
Kölyök osztály

 

 

2009. 04. 26.

CACIB – Satu Mare

Románia

Ezen a hétvégén Romániába látogattunk el és a Szatmárnémeti nemzetközi CACIB kiállításon vettünk részt. A 2 x 1 napos CACIB kiállítás második napján az időjárás is a kutyások mellé szegődött.

A szép, napsütéses időben megtartott kiállításon kicsit kevesebb nevezett kutya volt, mint nálunk egy vidéki CAC kiállításon. Összehasonlítva a két nemzet kutyáit, voltak különbségek. Az eredmények is ezt bizonyítják, szigorú bírálatok után alig maradt kutya a ringben.

Számunkra a kiállítás pozitívan zárult, mindkét nevezett kutyánk jó eredményt ért el osztályában. Belinda nagyon ügyes volt most is és megkapta a „legszebb kölyök chow” címét. Erik pedig nemcsak CACIB-os, hanem Fajtagyőztes is lett egyben.
Nagyon örültünk a szép eredményeknek!

Bíró:

Lokodi Csaba Zsolt (RO)

 

Eredmények:

Broken Hill Erik

Broken Hill Belinda

Kitűnő I. – CAC, CACIB, BOB
Champion osztály

Nagyon ígéretes, Best Puppy
Kölyök osztály

 

 

2009. 04. 11-12.

CACIB – Szilvásvárad

A 2009-es évben immár ötödik alkalommal került sor a szilvásváradi nemzetközi CACIB kiállításra. Ez a kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi kiállítás az egyik legnagyobb kutyás rendezvény.

A Bükk hegység lábánál fekvő Szilvásvárad csodálatos természeti látnivalói miatt nagyon sok látogatót vonz. A községhez tartozó Szalajka-völgy a Bükk-hegység és az ország legszebb magas hegységi jellegű völgye. Csodálatos természeti adottságai és különleges látnivalói a  Szalajka-patak, Sziklaforrás, Fátyol-vízesés és a pisztrángos tavak. A csodás természeti szépségei miatt egész évben kirándulók százai keresik fel ezt a vidéket, így a kiállítás 3 napja alatt is bizonyára sokan megcsodáltak a természet szépségeit is e vidéken.

Számunkra a kiállítás egyik nagy élménye Belinda első kiállítási szereplése volt, aki nagyon ügyesen és szépen viselkedett a ringben. Másik kiállított kutyánk, Thália pedig osztályában másodikként végzett.

Bíró:

Gellén Tibor (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Broken Hill Thália

Nagyon ígéretes, Best Puppy
Kölyök osztály

Kitűnő II. – R.CAC, R.CACIB
Nyílt osztály

 

 

2009. 03. 29.

CAC – Békéscsaba

A békéscsabai nemzeti CAC kiállításnak a Városi Sportcsarnok területe adott otthont.

A kora tavaszi, napsütéses időjárás sok kutyabarátot, látogatót csalogatott ki a kiállításra, sokan fényképezték, videózták a kutyákat.

A chow-chow fajtát ezen a kiállításon az elsők között bírálták el, így a bírálatok után még maradt idő egy kis beszélgetésre is.

Egy kutyát indítottunk a kiállításon, aki osztályában ügyesen szerepelt.

Bíró:

Erdős László (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

 Kitűnő I. – CAC

Champion osztály

 

2009. 03. 22.

CAC – Kiskunfélegyháza

A 2009-es év első évadnyitó nemzeti CAC kiállítását a Kiskunfélegyházi Szervezet rendezhette meg.

A szép természeti környezetbe, a Városi Parkerdőbe szervezett rendezvényre sok kiállító hozta el kutyáját megmérettetni.

Az időjárás szeszélyes volt, de azért megúsztuk eső nélkül. A fajtánk szinte utolsóként került bírálatra, így sokat beszélgettünk a többi kiállítóval, tenyésztőkkel és a fajta iránt érdeklődőkkel is.

Két kutyát neveztünk a kiállításra, akik jó eredményt értek el osztályukban.

Bíró:

Soós Attila (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

Broken Hill Thália

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

Nagyon jó
Nyílt osztály

 

 


2009-ben 15 kutyakiállításon vettünk részt kutyáinkkal, akik nagyon szép eredményeket értek el, melyeket az alábbi táblázatban összesítve is megtekinthettek.

2009.

Kiállítási eredmények összesítése

Kiállítás – Helyszín

Időpont

Bíró Erik eredményei Nico eredményei Thália eredményei Belinda eredményei

CAC – Kalocsa

2009. 03. 22.

Soós Attila ——— Kitűnő I. Champion osztály CAC Nagyon jó ————

CAC – Békéscsaba

2009. 03. 29.

Erdős László ——— Kitűnő I. Champion osztály CAC ——— ————
CACIB – Szilvásvárad

2009. 04. 11 – 12.

Gellén Tibor ——— ———— Kitűnő II. R. CAC R. CACIB Nagyon ígéretes

Best Puppy

CACIB – Satu Mare

2009. 04. 26.

Lokodi Csaba Zsolt (RO) Kitűnő I. Champion osztály CAC CACIB, BOB ———- ———- Nagyon ígéretes

Best Puppy

CAC – Szolnok

2009. 05. 24.

Kiss Ibolya Kitűnő II. Champion osztály R.CAC ———- ——— Nagyon ígéretes

Best Puppy

CAC – Nyíregyháza

2009. 05. 31.

Harsányi Péter Kitűnő I. Champion osztály CAC

Hungária Grand Champion

———- ——— Nagyon ígéretes

Best Puppy

CACIB – Székesfehérvár

2008. 06. 08.

Gellén Tibor ——— ———- ——— Kitűnő I. HPJ Best Junior
Éjszakai CAC – Debrecen

2009. 07. 25.

P. Szabó Béla ——— ———- ——— Kitűnő II.
CACIB – Debrecen

2009. 08. 29.

Csépai István ——— ———- Kitűnő I. CAC CACIB, BOB

Hungária Champion

Kitűnő I. HPJ Best Junior
CACIB – Debrecen

2009. 08. 30.

Dr. Jakkel Tamás ——— ———- ——— Kitűnő I. HPJ Best Junior

Hungária Junior Champion

CACIB – Kecskemét

2009. 09. 13.

Dr. Jakkel Tamás ——— ———- ——— Kitűnő I. HPJ Best Junior
CAC Chow-Chow Klubkiállítás – Kecskemét

2009. 09. 13.

Karin Weseslindtner (A) Kitűnő II. Champion osztály R.CAC ———- Kitűnő II.  R.CAC Kitűnő I. HPJ Fiatal Klubgyőztes, Best Junior

BOB

CAC – Mátészalka

2009. 09. 20.

Csépai István ——— ———- Kitűnő I. CAC

BOS

Kitűnő I. HPJ Best Junior
World Dog Show

Bratislava

2009. 10. 08.

Vaclavik Miroslav (CZ) ——— ———- ———- Kitűnő
110 éves Jubileumi CACIB

Budapest

2009. 11. 28.

Gellén Tibor ——— ———- ———- Kitűnő I. HPJ Best Junior
Összes kiállítási eredmény   2 x Kitűnő I.
2 x Kitűnő II.
2 x Champion osztály CAC
2 x Champion osztály R.CAC
2 x Kitűnő I.
2 x Champion osztály CAC
Nagyon jó
Kitűnő I.
2 x Kitűnő II.
2 x CAC
2 x R.CAC
CACIB
R.CACIB
BOS
4 x Nagyon ígéretes
4 x Best Puppy
7 x Kitűnő I.
Kitűnő
Kitűnő II.
7 x HPJ
7 x Best Junior
Fiatal Klubgyőztes
BOB
Champion eredmény   Hungária Grand Champion
———- Hungária Champion
Hungária Junior Champion

 

0 Shares
Comments ( 0 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!