09
nov

Kiállítások 2008

0 Shares

2008. 10.19.

CAC – Szentes

Az idei évben Szentesen a Pusztai László Sporttelep adott otthont a nemzeti CAC kiállításnak.

Az Európa Kiállítás után is elég sok kiállítót vonzott ez a kiállítás, hiszen 1050 nevezést regisztráltak.

A több mint 1000 benevezett kutya bírálatát délelőtt 1000 órakor kezdték. Bár a fajtacsoportunkon belül nem túl sok nevezett kutya várt bírálatra, de az előttünk besorolt Orosz fajták bírálatát is végig kellett várnunk mire sorra kerülhettünk. Így kora délután lett, mire megszülettek az eredmények.

A tiszta időjárás és a késő őszi napsütés is hozzájárult ahhoz, hogy elég sok látogató és kutyabarát volt jelen a kiállításon, rég látott ismerősökkel is találkoztunk és beszélgettünk.

Kutyáink jó eredménnyel szerepeltek osztályukban. Asterix a legszebb kölyök chow lett, Erik pedig osztály győztes címmel végzett. Nagyon örültünk!

Bíró:

Csépai István (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Asterix

Broken Hill Erik

Nagyon ígéretes, Best Puppy
Kölyök osztály

Kitűnő I. – CAC
Champion osztály

 

 

2008. 10. 12.

CAC – Sárospatak

A Zemplén megyei Ebtenyésztők legutóbb 2006-ban rendeztek Sárospatakon CAC nemzeti kutyakiállítást. A Szervezetnek az idei évre újból sikerült elnyerni a rendezés jogát. A CAC kiállítást a Tengerszem Campingben tartották.

Az Európa Kutyakiállítást követő hétvégén újra ringbe szálltunk kutyáinkkal a győztes címek elnyeréséért. Ez most sikerült is, Asterix a legszebb kölyök lett, Erik pedig osztályának győztese, majd a Fajtagyőztes és a csoport győztes címeket is megszerezte. Nagyon volt az örömünk!

Sajnos az időjárás nem kedvezett a kiállítóknak, a rendezvény végére össze-vissza fagytunk a szeles, esős és hideg időben.

Bíró:

P. Szabó Béla (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Asterix

Broken Hill Erik

Nagyon ígéretes, Best Puppy
Kölyök osztály

Kitűnő I. – CAC, BOB, BOG
Champion osztály

 

 

2008. 10. 03-04-05.

EURO DOG SHOW

Budapest

15 év után újra Magyarország nyerte el a jogot arra, hogy a világ kutyásait az Európa kutyakiállítás keretein belül vendégül láthassa.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) 2006 óta készül az Európa Kutyakiállítás megrendezésére. A nagyszabású rendezvény megtartásához a Hungexpo Vásárcsarnok és a Kincsem Park összterületére szükség volt, mivel a három nap alatt benevezett kutyák száma meghaladta a 15 000-t. Ezenkívül a különböző fajtaklubok kiállításaira további 9 000 kutyát neveztek. A háromnapos esemény ideje alatt ugyanazon a területen nemzetközi macskakiállítást, díszmadár-, nyúl, tengerimalac- és más kisállat-kiállítást is láthattak az érdeklődők.

Az Európa Kutyakiállítás tizennyolc éves hagyománnyal rendelkezik. Az elsőt 1990-ben Veronában rendezték, a másodikat Budapesten 1993-ban. Az olaszországi háromezres nevezési létszám után a budapesti 6600 kutya már akkor is igen nagy szenzáció volt. 1996 óta az FCI (Federation Cynologique Internationale), a legtekintélyesebb kutyás világszervezet évente ítéli oda a rendezési jogot pályázat útján valamely országnak. Tizenöt év után Maastrich, Luxemburg, Koppenhága , Tel-Aviv, Poznan, Párizs, Genova, Bratislava, Barcelona, Helsinki és Zágráb érintésével érkezett vissza Budapestre a látványos kutyás show.

A legmagasabb nevezési létszámot eddig Párizsban regisztrálták, 11 115 kutya nevezésével. A 2008-as budapesti kiállítás ezt a rekordot döntötte meg most a 15 000 – s létszámmal.

Az idei kiállításon öt kontinens 61 országából érkeztek a „kutyások”. A legmagasabb nevezési számmal Magyarország képviseltette magát, másodikként Oroszországból, harmadikként pedig Olaszországból nevezték a legtöbb kutyát a rendezvényre.

A legnagyobb nevezési létszámmal az amerikai staffordshire terrier (327), majd a labrador retriever (265), a cane corso (232), a bulldog (226) valamint a szibériai husky (221) fajták voltak regisztrálva.

A kiállítás szlogenjének megfelelően a három nap a „FELELŐS ÁLLATTARTÁS” jegyében telt el, miután közvetlenül az „Állatok Világnapjá”-val (október 4.) egy időben került megrendezésre. A nézőket egész nap látványos kutyás bemutatók, ügyességi versenyek szórakoztatták. A színpadon sztárok közreműködésével hívták fel a rendezők a figyelmet a kiállítás mottójára a „FELELŐS ÁLLATTARTÁSRA”. A Hungaricum udvarban magyar étel specialitásokkal és magyar borokkal ismerkedhetett meg az a mintegy harmincezer külföldi turista, aki az Európa kutyakiállításra érkezett hazánkba.

A „FELELŐS ÁLLATTARTÁS” jegyében megrendezett háromnapos Európa Kutyakiállítás pénteki napját az ifjúság nevelésére, oktatására fordították a szervezők. Pénteken 6000 gyermek érkezett az ország minden pontjáról a rendezvényre. Az általános és középiskolások, gimnazisták ingyenesen léphettek be a rendezvényre. A gyerekekkel szórakoztató oktatóprogram keretében állatvédelmi szakemberek, pedagógusok foglalkoztak.

A három nap legszebb kutyáiból nagyszabású műsor keretén belül vasárnap este választották ki Európa legszebb baby, kölyök, fiatal és veterán kutyáit, a fajtacsoportok legszebb kutyáit illetve Európa fiatal felvezetőinek legjobbját két korcsoportra bontva és végül Európa legszebb kutyáját. Európa legszebb kölyök kutyája egy Észtországból érkezett fehér-krém színű chow-chow kan lett.

Sok magyar siker is született, a számtalan fiatal, felnőtt és veterán Európa Győztes cím mellett a Best in Show-ban is megmutattuk a világnak, hogy a magyar kutyák a legszebbek között vannak!

Nagyon nagy megmérettetés volt ez a kiállítás számunkra is. Nagy izgalommal vártuk és nagyon sokat készültünk is rá. Szombaton már hajnalok hajnalán indultunk, hogy időben odaérjünk, hiszen szombaton már fél kilenckor kezdték a bírálatokat. A chow-chowt a Hungexpo „A” pavilonjának 40-es ringjében bírálták. Az Angol bírónő minden osztályban (baby, kölyök, fiatal, növendék, nyílt, champion) nemekre bontva, sorszám szerint behívta a kutyákat a körbe, megnézte őket futásban, majd az egyenkénti bírálat következett. A tolmács közvetítette a bírónő véleményét egy-egy kutyáról a gazdi felé, végül a bírónő rangsorolta a kutyákat. Ezen a kiállításon már baby osztályban is több kutya volt nevezve, a nyílt és champion osztályokban pedig jóval 10 fölött volt a nevezett chowk száma. A 95 benevezett chow-ból 88 volt jelen az Európa Kiállításon. A környező országok nagyobb tenyészetei is képviseltették magukat e nemes versengésben. Így sok szép kutyát láthattunk Oroszországból, Szlovéniából, Olaszországból, Litvániából, Észtországból, Lengyelországból, Spanyolországból. A Magyar tenyészetek jól szerepeltek kutyáikkal, születtek szép magyar eredmények.

Kutyáink közül Asterix érte el a jobb eredményt, „nagyon ígéretes” minősítéssel kölyök osztályban 2. lett, így a kölyök chow-chow-k közül Európa második legszebbje lett.

Ez az Európa Kiállítás nagy élmény volt számunkra, hiszen olyan nemzetek legszebb kutyáit is láthattuk, amelyeket eddig csak fotókon csodálhattunk meg és most ők is eljöttek az Európa Kiállításra. Arra a kiállításra, melyet a MEOE – minden nehézség ellenére – szervezett és sikeresen meg is rendezett. Az Európa Kiállítások történetében a legmagasabb nevezési létszámmal büszkélkedve az egyik legsikeresebb, legszínvonalasabb kiállítást kis hazánk rendezte.

Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk egy ilyen nagy és színvonalas Európa Kiállításon! Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett kutyájával és minden helyezett és győztes kutyának és gazdinak is!

Találkozzunk 2013-ban újra Magyarországon a Világkiállításon!

Az Európa Kiállításon készített képeinket megtekinthetitek a Galériában>>.

Bíró:

Claire Coxall (GB)

 

Eredmények:

Broken Hill Asterix

Broken Hill Erik

Nagyon ígéretes, Best Puppy II.
Kölyök osztály

Nagyon jó
Champion osztály

 

 

2008. 10. 03.

CAC Chow-Chow Klubkiállítás

Budapest

Az évi Klubkiállítás az Európa Kutyakiállítás keretein belül került megrendezésre a kiállítás nyitónapján, pénteken. Az időjárásra való tekintettel a helyszín változott, a Klubkiállítás a Hungexpo Vásárcsarnok „B” pavilonjában kapott új, fedett helyet.

Az Európa Kiállítás nyitó ünnepsége után kezdődhettek a bírálatok, 1030 körül. A Belga bíró úr elég szigorúan bírált, sokan kaptak nagyon jó minősítést, kevesen kitűnőt.

47 chow-chow-t neveztek a Klubkiállításra, ami nagyon jó arány az elmúlt évek nevezési számaihoz képest. A legtöbb nevezett chow a nyílt és champion osztályokban volt.

Találkoztunk nagyon szép külföldi tulajdonú kutyákkal és tenyésztőikkel is több országból, így Szlovéniából, Oroszországból, Litvániából, Észtországból, Lengyelországból. A chow-chow-k minden színváltozata megtalálható volt a népes mezőnyben, nagyon szép krém és vörös kutyákat láttunk. A fajtagyőztes kan egy Orosz tulajdonú fekete kutya lett, a 2006-os év Világgyőztesének egyik fia.

Összességében egy színvonalas Klubkiállításon vehettünk részt, sok szép kutyát láttunk és új barátságokat is kötöttünk.

Kutyáink jó eredménnyel szerepeltek a Klubkiállításon, Asterix kölyök osztályban a kanok között 2. helyezést ért el.

Bíró:

Norman Deschuymere (B)

 

Eredmények:

Broken Hill Asterix

Broken Hill Nico

Ígéretes, Kölyök kan II.
Kölyök osztály

Nagyon jó
Champion osztály

 

 

2008. 09.14

CAC – Ózd

Ezen a szeles, késő őszt idéző napon, Ózdon jártunk a nemzeti CAC kiállításon. A rendezvénynek a Strandfürdő területe adott otthont.

A hideg időjárás ellenére sok kiállító jött el kutyáját megmérettetni és látogatók is voltak szép számmal. Sok ismerőssel találkoztunk és új barátságok is szövődtek.

Kutyáink jó eredményt értek el a kiállításon. Erik az osztálygyőztes és a fajtagyőztes címet is megszerezte. Nagyon örültünk!

Bíró:

Csépai István (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Erik

Broken Hill Thália

Thalia

Kitűnő I. – CAC, BOB
Champion osztály

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

 

 

2008. 06. 14-15.

CACIB – Pécs

Pécsett a nemzetközi CACIB kiállítást az egyetemi Parkban és Sportcsarnokban rendezték. A kétnapos rendezvényen elosztva bírálták a fajtacsoportokat, a chow-chow vasárnap került bírálatra.

A Sportcsarnok zsúfolásig megtelt kutyákkal és gazdikkal. A pécsi Szervezet jóvoltából – elsőként magyar kiállításon – a bírálatokat folyamatosan követni lehetett az interneten, webkamera közvetítette az eseményeket.

Összegzésképpen egy szépen megszervezett és megrendezett nemzetközi kiállításon vettünk részt Pécsett, ahol Erik osztályában győzött és az itt kapott eredménnyel megszerezte a Hungária Champion címet.

Bíró:

Karlo Bala (SRB)

 

Eredmények:

Broken Hill Erik

Kitűnő I. – CAC, CACIB

Nyílt osztály

!HUNGÁRIA CHAMPION!

 

 

2008. 06. 08.

CAC – Tiszafüred

Tiszafüreden ez évben a Kemény kastély fákkal és virágokkal övezett parkjában rendezték a nemzeti CAC kiállítást.

A nevezett kutyák száma elég magas volt. A kedvező időjárásnak köszönhetően sok kutyabarát látogatott ki a rendezvényre. Sok ismerőssel találkoztunk és beszélgettünk.

Két kutyát vezettünk fel a kiállításon, akik osztályukban győztesek lettek. Nagyon örültünk a jó eredményeknek!

Bíró:

P. Szabó Béla (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

Broken Hill Thália

Thalia

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

 

 

2008. 05. 25.

CAC – Nyíregyháza

Nyíregyházán a nemzeti CAC kiállítást ez évben is a régi mesterségeket is bemutató Múzeumfaluban rendezték.

Nagyon szép volt helyszín és hangulatos a kiállítás, ahol 3 kutyánkat indítottuk. Asterix baby első kiállításán nagyon ügyesen viselkedett, mind a küllembíró, mind pedig a nézők tetszését elnyerve. Gyerekek simogatták, felnőttek videózták, fényképezték. A további két benevezett kutyánk is jó eredménnyel szerepelt, osztályukban elsőként végeztek. Nagyon örültünk a szép eredményeknek! 

Minden résztvevő kiállítónak gratulálunk!

Bíró:

Csépai István (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

Broken Hill Asterix

Broken Hill Thália

Thalia

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

Nagyon ígéretes
Baby osztály

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

 

 

2008. 05. 18

CAC – Hódmezővásárhely

A CAC nemzeti kiállításnak a Hód-­Mező­gaz­da ZRT. Ki­ál­lí­tá­si Cent­ru­ma adott otthont.

Kulturált, szép környezetben rendezték meg ezt a színvonalas kiállítást. A kedvező időjárásnak köszönhetően sokan látogattak ki a rendezvényre és a benevezett kutyák száma is magas volt.

Két kutyát indítottunk a CAC kiállításon, akik osztályukban szép eredménnyel zártak. Nico ezzel az eredménnyel megszerezte a Hungária Champion címet.

Bíró:

Kardos Vilmos (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

Broken Hill Thália

Thalia

Kitűnő I. – CAC
Nyílt osztály

!HUNGÁRIA CHAMPION!

Kitűnő II. – R.CAC
Növendék osztály

 

 

2008. 05. 04.

CAC – Gyula

A nemzeti CAC kiállításnak a Strandfürdő Camping adott helyet, ahová sok kiállító hozta el kutyáját megmérettetni. Nézők is akadtak szép számmal, akik közül sokan fényképezték, videózták a kutyákat.

Egy kutyát neveztünk a kiállításra, aki jó eredménnyel szerepelt osztályában.

Bíró:

Stummer József (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

 Kitűnő II. – R.CAC

Nyílt osztály

 

 

2008. 04. 27.

CACIB – Miskolc

Az idei év első nemzetközi CACIB kiállítását Miskolcon, az Egyetemváros Sportpályáján rendezték meg. A 2 x 1 napos nemzetközi kiállításra nagyon sok kiállító nevezte kutyáját.

Mi vasárnap vettünk részt kutyáinkkal, akik osztályukban jó eredménnyel szerepeltek!

Minden kiállítónak gratulálunk!

Bíró:

Tarján Annamária (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

Broken Hill Thália

Thalia

Kitűnő II. – R.CAC
Nyílt osztály

Kitűnő I. – CAC, CACIB, BOS
Növendék osztály

 

 

2008. 04. 05.

MKSZ CAC – Nyíregyháza

Egy szeles és esős napon rendezte meg a nyíregyházi MKSZ Szervezet ez évi első kiállítását az Újmajori Lovaspályán.

A hideg időjárás ellenére sokan kilátogattak kutyáikkal és egy jó hangulatú kiállításon vettünk részt.

Mindkét nevezett kutyánk jó eredményeket ért el, melynek nagyon örültünk!

Bíró:

Kaló Mária (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

Broken Hill Thália

Thalia

Kitűnő I. – CAC, BOB, BOG.
Nyílt osztály

Kitűnő I. – CAC, BOS
Növendék osztály

 

 

2008. 03. 30.

CAC – Kalocsa

A 2008-as év első évadnyitó nemzeti CAC kiállítását Kalocsán rendezték. A kiállításra rekordszámú nevezés érkezett, a szomszédos országokból is sok kiállító érkezett.

Ezen a szép, kora tavaszi napon a napsütéses időjárás sok kutyabarátot kicsalogatott a kiállításra, többen fényképezték, videózták a kutyákat.

Két kutyát neveztünk a kiállításra, akik jó eredményt értek el.

Bíró:

Soós Attila (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Nico

Broken Hill Thália

Thalia

Kitűnő II. – R.CAC
Nyílt osztály

Nagyon jó
Növendék osztály

 

 


2008-ban 13 kutyakiállításon vettünk részt kutyáinkkal, akik nagyon szép eredményeket értek el, melyeket az alábbi táblázatban összesítve is megtekinthettek.

2008.

Kiállítási eredmények összesítése

Kiállítás – Helyszín

Időpont

Bíró Erik eredményei Nico eredményei Thália eredményei Asterix eredményei

CAC – Kalocsa

2008. 03. 30.

Soós Attila ——— Kitűnő II. R.CAC Nagyon jó ————

MKSZ  TESE – CAC Nyíregyháza

2008. 04. 05.

Kaló Mária ——— Kitűnő I. MKSZ CAC

BOB, BOG

Kitűnő I. MKSZ CAC, BOS ————
CACIB – Miskolc

2008. 04. 27.

Tarján Annamária ——— Kitűnő II. R.CAC Kitűnő I. CAC

CACIB, BOS

————
CAC – Gyula

2008. 05. 04.

Stummer József ——— Kitűnő II. R.CAC ———- ————
CAC – Hómezővásárhely

2008. 05. 18.

Kardos Vilmos ——— Kitűnő I. CAC

Hungária Champion

Kitűnő II. R.CAC ————
CAC – Nyíregyháza

2008. 05. 25.

Csépai István ——— Kitűnő I. Champion osztály CAC Kitűnő I. CAC Nagyon ígéretes

Best Baby

CAC – Tiszafüred

2008. 06. 08.

P. Szabó Béla ——— Kitűnő I. Champion osztály CAC Kitűnő I. CAC ————
CACIB – Pécs

2008. 06. 14 – 15.

Karlo Bala (SRB) Kitűnő I. CAC CACIB

Hungária Champion

———- ——— ————
CAC – Ózd

2008. 09. 14.

Csépai István Kitűnő I. Champion osztály CAC

BOB

———- Kitűnő I. CAC ————
CAC Chow-Chow Klubkiállítás – Budapest

2008. 10. 03.

Norman Deschuymere (B) ——— Nagyon jó ——— Ígéretes

Best Puppy II.

Európa Kutyakiállítás

Budapest

2008. 10. 04.

Claire Coxall (GB) Nagyon jó ———- ——— Nagyon ígéretes

Best Puppy II.

CAC – Sárospatak

2008. 10. 12.

P. Szabó Béla Kitűnő I. Champion osztály CAC

BOB, BOG

———- ——— Nagyon ígéretes

Best Puppy

CAC – Szentes

2008. 10. 19.

Csépai István Kitűnő I. Champion osztály CAC ———- ——— Nagyon ígéretes Best Puppy
Összes kiállítási eredmény   4 x Kitűnő I.
Nagyon jó
4 x CAC
CACIB
2 x BOB
BOG
4 x Kitűnő I.
3 x Kitűnő II.
Nagyon jó
3 x CAC
3 x R.CAC
MKSZ CAC
MKSZ BOB
MKSZ BOG
5 x Kitűnő I.
Kitűnő II.
Nagyon jó
4 x CAC
R.CAC
CACIB
MKSZ CAC
MKSZ BOS
4 x Nagyon Ígéretes
Ígéretes
Best Baby
2 x Best Puppy II.
2 x Best Puppy
Champion eredmény   Hungária Champion
Hungária Champion ———
———

 

0 Shares
Comments ( 0 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!