26
aug

Kiállítások 2011

0 Shares

2011. 06. 05.

CAC – Tiszafüred

Az utolsó kiállításunk ebben az évadban a Tiszafüred-i nemzeti kiállítás volt. Kicsit féltünk a meleg időjárás miatt, de a helyszín, a Kemény kastély magas fákkal övezett parkja hűvös helyet biztosított a kiállított kutyák és tulajdonosaik számára.

A nyári időjárásra való tekintettel a chow-chow rögtön első fajtaként került bírálatra.

Mindkét felvezetett kutyánk ügyesen szerepelt a saját osztályában.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Bíró:

P. Szabó Béla (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Indiana Jones

Broken Hill Belinda

Kitűnő II.
Fiatal osztály

Kitűnő II. – R.CAC
Champion osztály

 

 

2011. 05. 08.

Speciál CAC Chow-Chow Klub Show

Budapest

A következő kiállítás, amire beneveztünk és jelen is voltunk, az a Chow fajtakiállítás volt budapesti helyszínen. Előre bocsátom azt, hogy mi egyedül csak a meghívott bírónő személye miatt neveztünk és mentünk el erre a kiállításra!

A kiállítás helyszíne a békásmegyeri Közösségi Ház egyik nagyon nagy helyisége volt. Sajnos, a helyiségben kialakított ring nem volt leszőnyegezve, a parkettán csúszott és kopogott a kutyák lába, több kutya megijedt, félt.

A meghívott bírónő egy kedves angol hölgy volt, aki szeretettel közeledett minden chow felé, pillanat alatt összebarátkozott velük. A bírónő a kutyákat elölről, oldalról, hátulról és mozgásban is nézte, megtapogatta a törzset, az izomzatot, a lábakat, megszagolta, majd beletúrt a szőrzetükbe, nézte a pigmentációt, a szemeket, a fejet, a csontozatot, a szögelléseket. Nagyon részletes vizsgálódás után egy nagyon szép jellemzést kaptunk Belindáról, az egész bírálati lapot teleírva a lap aljáig.

A nevezett kutyák száma 19 volt, de ebből csak 14 kutyát vezettek fel. Ez a szám nagyon kevés. Figyelembe véve a bírónő személyét, olyan 30 és 50 közötti létszámú kutyának kellett volna részt vennie ezen a kiállításon. Így szinte majdnem minden osztályban 1 kutya volt felvezetve, kivéve a mi osztályunkat, a Champion osztályt. A Champion szukáknál igazi verseny volt, itt 3 lány versenyzett. Nagyon szép volt az Ukrán szuka (nemcsak az osztályában lett nyertes, hanem Fajtagyőztes is lett) és az Osztrák kutya is, Belinda határozottan vedlésben volt, így kitűnő III. minősítést kapott.
Köszönjük a mindenre kiterjedő részletes bírálatot!

Bíró:

Sheila Jakeman (GB)

 

Eredmények:

Broken Hill Belinda

Kitűnő III.

Champion osztály

 

 

2011. 05. 01.

CAC – Orosháza

Május 01.-én az orosházi CAC kiállításon vettünk részt kutyáinkkal. Sajnos, elég rossz idő volt aznap, szinte egész nap szakadt az eső. Így a kutyák majdnem végig a kocsiban voltak. A kiállításra összesen 3 chow volt nevezve, az V. csoport egészében is mindössze 16 volt a kutyák létszáma, a kiállításra benevezett kutyák pedig 540-en voltak.

Ezen a kiállításon az V. csoport bírója Karlo Bala volt Szerbiából. Mindkét felvezetett kutyánk szépen viselkedett a ringben és így nagyon jó eredmények születtek. Nagyon örültünk! A BIS kezdését már nem vártuk meg, mert nagyon rossz idő volt.
Gratulálunk minden kiállítónak, aki a kutyájával részt vett!

Bíró:

Karlo Bala (SRB)

 

Eredmények:

Broken Hill Indiana Jones

Broken Hill Belinda

Kitűnő I. – HPJ, Best Junior
Fiatal osztály

Kitűnő I. – CAC, BOB
Champion osztály

 

 

2011. 04. 23 – 24.

CACIB – Szilvásvárad

Magyarországon az évadnyitó nemzetközi CACIB kiállítást az egri Szervezet rendezte meg Szilvásváradi helyszínnel. 2011-ben már hatodik alkalommal került sor e helyszínen a CACIB kiállítás megtartására, mely rengetet kiállítót és kutyabarátot vonzott, a nevezések száma mindkét napon 800 körül volt.

A fajtacsoportokat két napra elosztva bírálták, az V. csoport és így a chow is 24.-én, Húsvét vasárnap került bírálatra. A napsütéses időben mindenki jól érezte magát, a látogatók kutyás bemutatókat nézhettek meg, sokan fényképezték, videóztak.

A bírálatok délelőtt 10.00 órakor kezdődtek és a mi ringünkben rögtön a chow-val kezdtek. Ez szuper volt, így akit már lebíráltak és nem lett győztes, elmehetett szétnézni vagy éppen elindulhatott hazafelé. A bíró a mi ringünkben Erdős László volt. Szerencsére nem volt nagyon meleg, de így is sokat kellett várni még a délutáni BIS kezdéséig. A BIS kezdésekor orosz chows ismerősöket is felfedeztünk, de most, mint profi fotósok voltak jelen és végigfényképezték az egész Best In Showt.

Belinda ezen a kiállításon is ügyesen szerepelt. A 2011-es évben a Szilvásvárad CACIB kiállítás volt a Qualifikációs kiállítás. A fiatal győztes kutyák és a CACIB címet elért kutyák Qualifikálva lettek a 2012. évi angol Crufts kiállításra, így Belinda is! Szuper, ennek nagyon örültünk! A BIS-ben a fajtacsoportonkénti legszebb kutyák kiválasztásánál csak az első három helyezett kapott serleget, a többiek egri Cabernet Sauvignon vörösbort kaptak ajándékba. Köszönjük!

Gratulálunk minden kiállítónak, aki részt vett!

Bíró:

Erdős László (HU)

 

Eredmények:

Broken Hill Indiana Jones

Broken Hill Belinda

Nagyon jó
Fiatal osztály

Kitűnő I. – CAC, CACIB, BOB
a 2012. évi Crufts kiállításra qualifikálva

Champion osztály

 

 

2011. 04. 16.

CACIB – Satu Mare

Románia

Április elejével, a tavasz beköszöntével és a napsütéses időjárás megjelenésével együtt a kutyakiállítások szezonja is elkezdődött. Új kiállítási évadot kezdtünk. Bízunk benne, hogy semmilyen váratlan esemény nem jön közbe és minden tervezett kutyakiállításon részt tudunk venni mind a tavaszi, mind az őszi kiállítási szezonban egyaránt. Nyáron nem járunk kutyakiállításra a hőség miatt. A nyári időszakban a kutyák pihennek.

Első kutyakiállításunk a tavaszi szezonban, a romániai Szatmárnémetiben rendezett 2 x 1 napos nemzetközi CACIB kutyakiállítás volt, melynek az első napján vettünk részt, egy nagyon jól szervezett kiállításon, mely egy füves stadionban volt megrendezve. 650 kutya külön-külön mindkét napon.

Mi azért neveztünk csak az egyik napra, mert szerintem két nap sok lett volna a kutyáinknak, nagyon elfáradtak volna.​

Számunkra a kiállítás pozitív eredménnyel zárult. Indiana Jones első ízben szerepelt fiatal osztályosként és Best Junior címet kapott. Belinda már sokszoros résztvevőként nagyon ügyesen mutatta magát és a most kapott eredményével Román Champion várományos lett.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Bíró:

Dagmar Klein (RO)

 

Eredmények:

Broken Hill Indiana Jones

Broken Hill Belinda

Kitűnő I. – CACJ, Best Junior
Fiatal osztály

Kitűnő I. – CAC, CACIB, BOS
Champion osztály

 

 


2011-ben 5 kutyakiállításon vettünk részt kutyáinkkal, akik szép eredményeket értek el, melyeket az alábbi táblázatban összesítve is megtekinthettek.

 

2011.

Kiállítási eredmények összesítése

Kiállítás – Helyszín

Időpont

Bíró Belinda eredményei Indiana Jones eredményei

CACIB – Satu Mare

2011. 04.16.

Dagmar Klein (RO) Kitűnő I. Champion osztály CAC

CACIB, BOS

Kitűnő I. CACJ

Best Junior

CACIB – Szilvásvárad

2011 04 23 – 24.

Erdős László Kitűnő I. Champion osztály CAC

CACIB, BOB

Crufts Qualifikáció a 2012-es évre

Nagyon jó
CAC – Orosháza

2011. 05. 01.

Karlo Bala (SRB) Kitűnő I. Champion osztály CAC

BOB

Kitűnő I. HPJ

Best Junior

Special CAC Chow-Chow

Klubkiállítás – Budapest

2011. 05. 08.

Sheila Jakeman (GB) Kitűnő III. ——–
CAC – Tiszafüred

2011. 06. 05.

P. Szabó Béla Kitűnő II. Champion osztály R.CAC Kitűnő II.
Összes kiállítási eredmény   3 x Kitűnő I.
Kitűnő II.
Kitűnő III.
3 x Champion osztály CAC
Champion osztály R.CAC
2 x CACIB
2 x BOB
BOS
Nagyon jó
2 x Kitűnő I.
Kitűnő II.
CACJ
HPJ
2 x Best Junior
Champion eredmény   ———-
———-

 

0 Shares
Comments ( 0 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!