Narrow screen resolution Wide screen resolution default color green color orange color
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Látogatóink száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterÖsszes1359356
Kennelünkről

Üdvözöljük A Broken Hill kennel honlapján!

Ildikó és István vagyunk.

tn_lazarne.JPG tn_LazarIstvanNico.JPG

A fajta iránti szeretetünk 1991 őszén kezdődött. Férjemmel Sopron belvárosában sétáltunk, amikor megpillantottunk egy vörös oroszlánt, aki büszkén lépdelt gazdája mellett. Nagyon szép volt, azonnal megragadott ez a kutya és férjemmel elhatároztuk, hogy utánanézünk ennek a fajtának. Könyvekben és újságokban megtaláltunk minden információt a fajtáról. Pár héttel később felvettük a kapcsolatot néhány tenyésztővel, akiktől kaptunk képeket és ezenfelül még sok értékes információval szolgáltak ezekről a szép kutyákról. Már akkor nagyon vonzott minket ez a fajta és férjemmel elhatároztuk, ha a közeljövőben lesz kutyánk, az csakis chow-chow lehet. Továbbra is tartottuk a kapcsolatot tenyészetekkel és az egyik kennelből előjegyeztettünk egy vörös kiskutyát. Közben 1992 őszén megszületett kislányunk Edit, így a kutyavásárlást elhalasztottuk egy kicsit későbbre.

 

3k 4k

Végül 1994 februárjában vettük meg az első chow-chow-unkat a már említett kennelből, egy vörös kis szukát (Metta). Nagyon megszerettük, kicsit el is kényeztettük. Ez év nyarán kilátogattunk néhány kutyakiállításra tapasztalatszerzés céljából, beszélgettünk tenyésztőkkel, tanácsokat kaptunk tőlük. 1995-ben beneveztük a szukát egy nemzeti kutyakiállításra, ahol osztályában megkapta a CAC címet. 1995 márciusában vettünk egy nagyon erős csontozatú vörös kant Jugoszláviából, de ő sajnos másfél évesen elpusztult. 1996 májusában vettünk egy kis vörös szukát (Etus) és egy nagyon ígéretes 10 hetes vörös kant (Soma) Magyarország két különböző tenyészetéből és ők lettek a BROKEN HILL kennel első tenyészkutyái.  Még ez év decemberében megvettük az első fehér-krém színű kanunkat (Gino), akibe azonnal beleszerettünk. Különlegesen szép volt kicsinek és felnőve egyaránt. Ekkortól kezdődött a krém chowk iránti rajongásunk, számunkra a mai napig különlegesnek számítanak a krémszínű chowk.

P1700938 6k

Tenyészkutyáink kiválasztásánál törekedtünk arra, hogy megfeleljenek a standard által elvárt követelményeknek.  Kutyáinkra jellemző az erős csontozat és testalkat, rövid törzs, szép, macis fej, robosztus testfelépítés, oroszlános megjelenés, kiegyensúlyozott természet.

 

7k
8k

Kennelnevünk 1996 évtől „Broken Hill" a MEOE által bejegyezve és jóváhagyva, majd 2010 októbertől „Broken Hill's Heart" lett az FCI által bejegyezve és jóváhagyva.

Kiállításokra 1997-től járunk. Sok nemzeti CAC és nemzetközi CACIB kiállításon vettünk már részt itthon és külföldön egyaránt, ahonnan szép eredményekkel tértünk haza. Sok éven keresztül több kutyánkat indítottuk a Hungária Chow-Chow Club kiállításán is, ahol kutyáink szintén jó eredménnyel szerepeltek. 2005-ben kiállítási eredményeink alapján megkaptuk a Bronzkoszorús Mestertenyésztő címet. Ebben az évben Erik Hungária Junior Champion lett, 2006-ban testvére Effi Hungária Champion és Hungária Show Champion címeket szerzett. 2007-ben Nico Hungária Junior Champion lett, Effi pedig tavaszi eredményei alapján megszerezte a Hungária Grand Champion címet.

1

 

 

3 4 5

 

2008 tavaszán a tenyészetünkben született kutyáink elért kiállítási eredményei után Ezüstkoszorús Mestertenyésztő címet kaptunk.

2008 évben valóra vált egy régóta vágyott álmunk, mivel már évek óta terveztük külföldről egy szép krém kiskutya megvásárlást tenyésztési céllal. Ez év nyarán érkezett tenyészetünkbe egy Orosz kennelből egy 3 hónapos krém kis kan, Bis-Lac Oriental Keep the Win. Wini egy imádnivaló kiskutya volt és egy csodálatosan szép felnőtt kanná nőtt. A tőle született kiskutyáink álomszépek, többen közülük kutyakiállításokon is bizonyítottak már.

 
P1240804
winkezd

  A 2008 és 2013 közötti években számtalan kiállításon, többek között az Európa és a Világ Kiállításon is részt vettünk kutyáinkkal belföldön és külföldön is és az elért eredményeik után kutyáink több Champion címet is szereztek. Az egyik legemlékezetesebb és legsikeresebb kiállítás volt számunkra 2009-ben a Chow Klubkiállítás, ahol Belinda és testvére Bosco Fiatal Klubgyőztesek lettek. Belinda a Fajtagyőztes címet is megkapta és Ő lett a kiállítás legszebb kutyája, a BIS. Nagyon, nagyon örültünk és boldogok voltunk! A 2009-es év volt az elmúlt évek közül a legsikeresebb és legjobb évünk!

kecskemet P1540172

Még egy kiállítást szeretnék megemlíteni, amin szép eredményt értünk el. 2010-ben Szlovéniában, Celjében részt vettünk Belindával az egyik legrangosabb rendezvényen, az Európa Kutyakiállításon. Európa több országából eljöttek a legszebb chowk, 64 kutya volt jelen. Nagyon szigorú bírálatok után egy nagyon szép eredményt ért el Belinda, nyílt osztályban 6 felvezetett kutyából 2. lett és ezzel R.CAC címet kapott! Óriási öröm volt ez nekünk és nagyon boldogok voltunk!

 

13k  14k 

 

A 2013-as év igazi meglepetést hozott számunkra, ez év nyarán kennelünkbe érkezett Oroszországból egy krémszínű szépséges kan kölyök. Zhasmir Collection Ventura Boy egy igazi show kutya nagyszerű természettel megáldva, aki mamája és papája nyomdokait követve 2013-ban már több kiállításon is sikeresen bizonyított. Reméljük, hogy Ventura az elkövetkezendő években sok-sok kiállításon fog még sikeresen szerepelni és szép kiskutyák fognak születni tőle tenyészetünkben!

cleopatra Leontina

Egy tenyészetben az egyik legszebb dolog a kiskutyák születése. Látni, ahogy megszületnek, ahogy napról napra cseperednek, amikor kinyílik a szemük, felállnak és lépegetnek, kibújnak a fogaik és megtanulnak önállóan enni, inni, mászkálnak, majd szaladgálnak, sokat játszanak egymással, az anyjukkal és velünk is. Születésüktől fogva foglalkozunk velük, ahogy nőnek folyamatosan egyre többet. Nagyon gyorsan fejlődnek, napról napra változnak, észrevétlenül eltelik 8-10 hét és már jönnek értük az új gazdák. Megpróbálunk minden picinek szerető gazdit találni, olyan embereket, családokat, akik imádják ezt a fajtát és ellátásukról, nevelésükről megfelelően tudnak gondoskodni. Az új gazdákkal tartjuk a kapcsolatot és segítünk, amiben csak tudunk. Magyarország több régiójában illetve Horvátországban, Romániában, Olaszországban, Csehországban, Szerbiában, Görögországban és az USA-ban is vannak eladott kutyáink.

Thalia 18k

 

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mit jelent számunkra a chow-chow, miért is szeretjük ilyen nagyon őket?
Nehéz megfogalmazni, de az életünk egy részéként a chow-chow számunkra az „igazi” kutyát jelenti. Immár 19 éve imádjuk, szeretjük őket, 17 éve tenyésztjük is őket. A chow-chow egy egyéniség, önálló jellem. Kölyökként még játékos, vidám, csínytevésre mindig kész. Felnőttként hűséges, bátor, a gazdáiért bármit megtesz. Nyugodt természete, méltóságteljes viselkedése lenyűgöző. A chow-chow önzetlenül tud szeretni. Felvidít, ha szomorú vagy és veled örül, ha boldog vagy. Néha makacs, önfejű, de így szeretjük őket, jó és kevésbé jó tulajdonságaikkal együtt. Szeretnénk, ha még sok évig velünk lenne ez a méltóságteljes, nyugodt és hűséges kutya, akit úgy hívnak, hogy chow-chow.
A kutyáinkról készült fotókat megtekinthetik a következő oldalakon.
Őszintén reméljük, hogy minden kedves látogatónak, minden chow-chow iránt érdeklődőnek kellemes perceket fogunk szerezni, ha weblapunkat végignézi.

Megtalálhatnak minket a facebook-on is: facebook-love

EzMesterplak.jpg EzMesterokl.jpg
mestertenyszti_plakett bronzkoszors_mestertenyszti_igazols