Narrow screen resolution Wide screen resolution default color green color orange color
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Látogatóink száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterÖsszes1359406
Mesterségem Címere: A kutya – A riportról és a könyvről
Egy igazán nagyszerű projectben vehettünk részt év végén, aminek igazán örültünk. Kaptunk egy megtisztelő felkérést egy könyvkiadótól és éltünk is a felajánlott lehetőséggel.

November elején telefonhívást kaptam az Andalúz Könyvkiadó vezetőjétől, Antalfia Evelintől. A beszélgetés során elmondta, hogy a „Mesterségem címere" könyvsorozat részeként kutyatenyésztők és kutyakozmetikusok részvételével szeretnék megjelentetni a „Mesterségem címe: A Kutya" c. könyvet és felajánlotta nekünk egy szóbeli riport lehetőségét, melynek írott változatát képekkel együtt viszontláthatnánk a készülő könyvben. Minden információt megkaptam még aznap írásban is a Könyvkiadótól.

Egy rövid családi, majd baráti megbeszélés után igent mondtunk a könyvbeli megjelenésre és a riportra. Ezt a kivételes lehetőséget Juhászné Juditékkal (Panda-Zulu-Guru kennel) megosztva vettük igénybe.

Mindezek után folyamatosan kapcsolatban maradtunk a Könyvkiadóval, időpontot egyeztettünk az interjú elkészítésére, ami végül egy december eleji nap lett.

Nagy izgalommal vártam, hogy mi is lesz, hogy lesz, mit fognak kérdezni, miről kell beszélni. Időközben Judittal már elkészítették a riportot és Ő egy nagyon kellemes beszélgetésről számolt be. Végül elérkezett az a szombati nap és megérkezett hozzánk Antalfia Evelin, az Andalúz Kiadó Igazgatója és Zelina György író. Első pillantásra kedves, barátságos emberek voltak, beszélgettünk és előkerült a diktafon is. A beszélgetés könnyen indult, mivel nem igazán tudtam a riport menetét, csak az íróra bízhattam magam, aki pillanatok alatt oldotta a szorongást és szinte röpült az idő, amíg kötetlenül, jó hangulatban meg hánytuk-vetettük az élet dolgait. A közel egy órás riport kellemes élményt adott és feltöltött, nagyon élveztem.

A riportból elkészített írásos anyagot előbb piszkozatban küldték el átnézésre, majd pár héttel később megkaptuk a már általunk jóváhagyott riport könyvben megjelenő, már képekkel illusztrált írásos anyagát.

BIG_0009927503

A könyv márciusban jelent meg, a címe pedig, mint már említettem „Mesterségem címere: A Kutya". Kutyakozmetikusokkal és kutyatenyésztőkkel készített interjúk, úgy, mint eddig még soha, sehol.

Az elmúlt 15 év alatt, mióta tenyésztünk ilyen felkérést még nem kaptunk, ezért nagyon örültünk neki és egy élmény volt az interjú, amit Zelina György készített, az interjú írott formája pedig nagyon jól sikerült. Sok mindenről szó volt, de nem akarok ennél többet elárulni. Mindenki figyelmében ajánlom a könyvet, kapható a könyvesboltokban (Libri, Líra, Lant, Alexandra).

Pár szó a Könyvkiadóról. Az Andalúz Könyvkiadó a mély riport könyvek specialistája. Ezt írják magukról a bemutatkozásban:

„Az Andalúz Kiadó a hazai piacon egyedülállóként foglalkozik riportköteteiben elsőre talán hétköznapinak tűnő életpályák, mesterségek bemutatásával. Kiadónk eltökélt szándéka, hogy kiadványaiban az emberi értékeket mutassa be. Megálmodtunk egy sorozatot, ahol olyan személyeket akartunk megjeleníteni, akik erkölcsi értékei kiemelkedőek, emberi kvalitásuk mindenkinek példa lehet. E sorozat címe lett a "Mesterségem címere". Egy szakma 21 jeles képviselője, 21 riportban tiszteletről, emberségről, kitartásról, szorgalomról és további emberi értékekről, úgy ahogy még soha, sehol..."