Narrow screen resolution Wide screen resolution default color green color orange color
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Látogatóink száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterÖsszes1359392
Kutya Portál

Kutya Portál - a kutyaszerető internetezők nemzetközi találkozóhelye

Kutya Portál, a nemzetközi információs tér a kutyákat szeretőknek, a kutyákért rajongóknak, a kutyatenyésztőknek és a hobbi kutyás internetezőknek egyaránt.

Kutya Portál, egy dinamikus fejlődő weboldal, amely hasznos információkat kínál az olvasóinak számtalan érdekes és izgalmas kutyás témában.

Kutya Portál, mely a kutyatenyésztőknek lehetőséget biztosít tenyészetük bemutatására két nyelven, teljesen egyedien, szöveges + képes megjelenési formában.

Kutya Portál, egy folyamatosan fejlődő kutyás weboldal a palettán, melyen sok hasznos és érdekfeszítő témát megtalál minden kutya imádó, legyen az hobbi kutyás vagy tenyésztő.

Kutya Portál, a nemzetközi online tér, melyen a tartalmak egy része két nyelven is elérhető és melyet ma már nemzetközi szinten is olvasnak az angol nyelvű tartalmaknak köszönhetően.

Kutya Portál, mely a felelősen gondolkodó kutyatenyésztők pozitív tapasztalatai alapján megjeleníti azon állatorvosokat, specialistákat, akikben a tenyésztők megbíznak, ajánlva ezzel ezen, a kutyákért lelkiismeretesen dolgozó állatorvos specialistákat minden kutya szerető embernek, családnak.

Kutya Portál, mely feladatának tekinti olvasóival a felelős állattartás elveinek megismertetését a Portálon megjelenő hasznos cikkek által, valamint célul tűzte ki a kutya szerető emberek, családok felelős állatszeretetre, állattartásra való ösztönzését.

Kutya Portál, a kutyabarát online tér, mely oldalain szöveges + képes formában megjeleníti a kutya szerető embereknek és családoknak, a tenyésztőknek és a hobbi kutyásoknak egyaránt szóló sok-sok kutyás információt, érdekességet sokszínű cikkekben feldolgozva, hír, kiállítási, illetve szöveges blog, videóblog, fotóblog témakörökbe rendezve.

Hogy is kezdődött...
A kutyás portál szükségességének illetve létrehozásának ötlete egy kennel látogatás után a kutyák szeretetéből kiindulva fogalmazódott meg a tulajdonosban, aki egyrészt szerette volna egy helyen összefogni az internetező kutyások nagy táborát, másrészt a portál életre hívásával sok hasznos információt is biztosítva egyformán a kutya szerető emberek, családok, hobbi kutyások és kutyatenyésztők számára. A kutyatenyésztőknek kiemelten lehetőséget biztosítva tenyészetük bemutatására két nyelven, teljesen egyedien, szöveges + képes megjelenési formában egyaránt.

A weboldal a tavaly őszi indulása óta folyamatosan megújul és fejlődik, napról-napra újabbnál-újabb fejlesztésekkel és ötletekkel várja a kutyákért és a kutyás érdekességekért rajongó olvasóit, legyen szó a Hír, a Kiállítás vagy a Blog oldalakon megjelenő tartalmakról. A Kutya Portál cikkei sokszínűek és hasznosak. A bőséges kínálatból csak néhány témát megemlítve.

Az októberi indulás után az első cikkek között a Komáromban megrendezésre került 2 x CACIB kutyakiállítás ajánlóját olvashatták el a Salgótarjáni CAC kutyakiállításéval egyetemben, valamint egy érdekes cikket a MANCS programról, amelyet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság indított el, egy Mancs névre hallgató kutya adottságait kihasználva tanítják az óvodásokat a gyalogosátkelőn való biztonságos közlekedésre.

Novemberben feltöltésre került a 2014. évi MEOESZ kiállítási naptár, ezzel segítve a tenyésztőket a jövő évi kiállítási terveikben, valamint egy érdekes cikk arról, miért is van szükségünk kutyára.

Decemberben, a hideg és a hó beköszöntével az olvasók tanácsokat kaphattak a téli időjárás veszélyeiről a kutyákra nézve. A Karácsony és a Szilveszter közeledtével felhívták a kutyás családok, emberek figyelmét, hogy az ünnepek idején fokozottan figyeljenek oda és védjék kutyáikat a tűzijátékok és petárdák fény és hanghatásaitól. E hónapban elindult a Kutya Portál Blog oldala, érdekes cikkeivel az információk sokszínűségét kínálva olvasóinak.

A Portál az új év beköszöntét sok érdekes cikkel fűszerezte meg. Januárban napvilágot látott az FCI-ről, a Nemzetközi Kynológiai Szövegségről szóló cikk, valamint a kiállításokra készülőknek az évadnyitó 4 x CACIB FeHoVa Winter Dog Show ajánlója is.

A blog részben szintén január hónapban került megjelenítésre Sigmund Freud, a neves osztrák pszichoanalitikus utolsó 15 kutyás évét feldolgozó sorozat, melyből megismerhetjük az idős Freud kutyákhoz fűződő viszonyát, valamint megtudhatjuk azt is, hogy Freud volt az úttörője a kutyás terápia bevezetésének a pszichoanalízisben. Lányának, valamint ismerőseinek beszámolóiból világossá válik számunkra, hogy milyen volt az „igazi" kutyás Freud, teljesen más szemszögből láttatva így Őt, mint ahogy eddig ismerhettük.

A Kutya Portál a Kiállítási kategóriában folyamatosan, hétről-hétre haladva megjeleníti a MEOESZ és különböző tag Egyesületei, Szervezetei által Magyarországon megrendezésre kerülő CAC illetve CACIB kutyakiállítások ajánlóit. A 2014-es évben megrendezésre kerülő külföldi kutyakiállítások közül a két legfontosabb és legnagyobb, az augusztusban, Helsinkiben megrendezésre kerülő World Dog Show és a Brno-ban októberben tartandó Euro Dog Show kiállítási ajánlói is megtekinthetők a Portálon a kiállításokhoz kapcsolódó minden fontos információval egyetemben. Továbbhaladva a külföldi kiállítások sorában a 2015. évi Olaszországban megrendezésre kerülő World Dog Show, valamint a Norvégiában rendezendő Euro Dog Show ajánlói is olvashatók a Portál Kiállítás oldalán.

A kiállítások témakörén belül februárban feltöltésre került az Amerikai kontinensen évtizedek óta a legnagyobbnak és legsikeresebbnek bizonyuló kiállításról készített 3 részes ajánló és bemutató, a Westminster Dog Show. Ehhez kapcsolódóan a Westminster Kennel Club történetébe is betekintést nyerhetünk a cikksorozat második részében, a harmadikban pedig megismerkedhetünk a Westminster Kennel Club hitvallásával és jótékonysági tevékenységével is.

A februári hónap egyik színes cikke a hóimádó kutyafajtákat mutatta be egy rövid szöveggel és különleges festményekkel illusztrálva a fajtákról. A februári hónap a kutyatenyésztők által ajánlott állatorvosok Portálon való megjelenítéséhez is köthető. Sok hobbi kutyás, illetve kezdő tenyésztő nem igazán tudja, mely állatorvosokat, specialistákat érdemes kedvenceikkel felkeresni, ha megbetegszenek. Ezen tényből kiindulva a fenti címmel elindítottunk egy kezdeményezést, hogy oldalainkon megjeleníthessük a tenyésztők által ajánlott állatorvosokat, specialistákat, ezzel biztosítva minden állat, valamint kutya szerető érdeklődő számára, hogy a tenyésztők pozitív tapasztalatai alapján ajánlott állatorvosokhoz Ők is el tudják vinni kedvenceiket.
Február hónapban a blog kategória a színes és érdekes videoblog és a fotoblog oldalakkal bővült.

Az oldal szerkesztői fontosnak tartják kihangsúlyozni a felelős állatszeretet, illetve felelős állattartás szükségességét, fontosságát és az erre való figyelem felhívásaként februárban napvilágot látott a Felelős állattartás 10 részes sorozat, melynek első 3 része már olvasható a Kutya Portálon, a további részek pedig folyamatosan kerülnek feltöltésre.
Az első rész ironikusan a Magyar Kutyapiac címet kapta, mely bemutatja és kielemzi a kiskutya/kutya eladásban tapasztalható jelenlegi magyar helyzetet, ezzel hívja fel a figyelmet az online hirdetőoldalakon tapasztalható visszásságokra. A második részben elolvashatjuk, hogyan választhatunk felelősen és az életmódunknak, életterünknek, családi helyzetünknek megfelelően kiskutyát, illetve tanácsokat kaphatunk kiskutyavásárlással kapcsolatban, hogyan, miként és kitől szabad, illetve érdemes kiskutyát vásárolni. A harmadik fejezetből megtudhatjuk mi a különbség a tenyésztő és a szaporító között, a lényeges és fontos szempontok pontokba szedve és kielemezve olvashatók.

Márciusban feldolgozásra került a Világ legnagyobb kutyakiállítása, az angliai Crufts Dog Show is. A szintén három részes színes sorozat első részében a Crufts Dog Show kiállítási ajánlóját olvashatják el számtalan képpel és videóval tarkítva. A következő rész a Crufts Dog Show történetét dolgozza fel képes és szöveges formában idővonallal megspékelve, míg a sorozat utolsó részéből megismerhetjük a kontinens legnagyobb kutyás Szervezetének, az Angol Kennel Clubnak a történetét is sok-sok fényképpel, érdekes információkkal egyetemben..
A március hónap egy teljesen új, érdekes és színes sorozathoz is köthető, mely archív fotókkal és rajzokkal illusztrálva látott napvilágot a Portálon. A Kutya Evolúció című sorozat archív fotók és képek segítségével mutatja be a különböző fajták változásait és fejlődéstörténetét az 1800-as évektől indulva napjainkig. Az archív képekkel színesített fajta fejlődéstörténeti bemutatók mellett plusz érdekességként a 101 Nagykutya videó sorozat fajtákhoz köthető videói is megtalálhatóak, ezen felül egy rövid fajtajellemzést is elolvashatunk a különböző fajtákról, amelyeket külön oldalakon tekinthetünk meg. A Kutya Evolúció sorozatban a Portálon jelenleg már nézhető és olvasható a Chow-Chow és a Tibeti Masztiffra fajtákra vonatkozó képes fejlődéstörténeti bemutató.

A szerkesztők sok-sok hasznos, érdekes és színes cikkel várják a Kutya Portálra látogató kutyaszerető internetező embereket, családokat, tenyésztőket, hobbi kutyásokat a jövőben is. A Portálon megjelenő új témáink között olvashatóak lesznek a jövőben kutyakiállítási beszámolók, interjúk, továbbá állatorvosok bevonásával, mint szakértőkkel készített interjúk a különböző fontos és minden kutyást érintő állategészségügyi témákról elkészítve.
Hamarosan megtalálható lesz a Kutya Portál a Facebook közösségi oldalon is.
A Kutya Portál a Google+-on és a YouTube-on már nézhető.