Narrow screen resolution Wide screen resolution default color green color orange color
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Látogatóink száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterÖsszes1359358
Kiálltások 2013

2013. 10. 06.

CAC – Szeged

Az idei év utolsó kiállításainak egyikét a szegedi Szervezet rendezhette meg. A Nemzeti CAC kiállítás helyszíne Szeged külterületén, a Deszken található Szabadidő Park volt.
A kiállításra több mint 600 kutya nevezését regisztrálták. A bírálatra sokáig kellett várnunk, délutánba nyúlt az idő, mikor sorra kerültünk. Ventura a saját osztályában ügyesen szerepelt! Nagyon büszkék vagyunk rá!
A késő őszi időjárásnak is köszönhetően egy nagyon kellemes hangulatú kiállításon vehettünk részt Szegeden. Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett!

Eredmények:

Bírók: P. Szabó Béla (HU)

ventura
Zhasmir Collection Ventura Boy

Kitűnő 1., HPJ, Best Junior
Fiatal osztály

További képek:

tk1
tk2
tk3
tk4
tk5
tk6
1/6 
start stop bwd fwd

 

serleg

 

2013. 09. 21.

OMÉK Grand Prix 2 x CAC – Budapest

Az OMÉK Mezőgazdasági Kiállítás szeptember 18 és 22 között került megrendezésre Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban. Vele egy időben a Magyar Kennel Club Grand Prix 2 x CAC Nemzeti Kiállítást szervezett szombati napra a Kincsem Parkba. Az első CAC kiállítás délelőtti 10.00 órai kezdéssel került megrendezésre, míg a délutáni CAC kiállítás délután 15.00 órakor vette kezdetét. Elég sok kiállító vett részt mindkét rendezvényen. Sokan érkeztek látogatóként a Mezőgazdasági Kiállításra, akik aztán átjöttek a kutyakiállításokra is. A helyszínen nagy sátrak voltak felállítva és azokon belül folytak a bírálatok. A fajtánkat a délelőtti CAC kiállításon Erdős László, a délutáni CAC kiállításon Korózs András bírálta el.
Egy kutyát neveztünk mindkét kiállításra, aki osztályában ügyesen szerepelt.

 

Eredmények:

Bírók: Erdős László (HU); Korózs András (HU)

ventura

Zhasmir Collection Ventura Boy

2 x Kitűnő 2.
Fiatal osztály

 

További képek:

 

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

 

serleg

2013. 08. 24.

Éjszaki CAC - Debrecen

Az idei évben a hagyományosnak számító Éjszakai CAC Nemzeti kutyakiállítást Debrecenben a Kossuth Laktanya sportpályáján rendezte meg az Egyesület. Csak reménykedhettünk, hogy nem lesz nagyon meleg és el tudjuk vinni a kutyáinkat a rendezvényre. Az elmúlt napok jóval több, mint 30 C° hőmérsékletéhez viszonyítva néhány fokkal enyhébb idő köszöntött ránk aznap, így végül is délután sikerült elindulnunk a kiállításra.
A kiállítás jó hangulatban telt, mint minden évben. A hölgyek egy szál virágot kaptak ajándékba az Egyesület Elnökétől, a kiállítók pedig emlékbe egy üveg bort. Sok szép kutyát láttunk, ismerősökkel is találkoztunk, beszélgettünk.
Kutyáink jó eredményeket értek el. Ventura Boy első ízben szerepelt kutyakiállításon és nagyon ügyes volt. A BIS már az éjszakába nyúlt, így éjfél után érkeztünk haza szép élményekkel és eredményekkel. A 12. saját tenyésztésű kutyánk ezen a kiállításon megszerezte a CAC címet, így Aranykoszorús Mestertenyésztő várományosok lettünk. Nagyon, nagyon örülünk!

 

Bíró: Erdős László (HU)

ventura   india
Zhasmir Collection Ventura Boy   Broken Hill Indiana Jones

Kitűnő 1., HPJ, Best Junior, Junior BIS top 6.
Fiatal osztály

 

Kitűnő 1., CAC
Nyílt osztály

 
További képek:

1
2
3
4
5
6
7
1/7 
start stop bwd fwd

 

serleg

 

 2013. 05. 16-19.

Világkiállítás – World Dog Show
Budapest

2013-ban Magyarország, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete kapta meg a Nemzetközi Kynológiai Szövetségtől, az FCI-től a Világ Kutyakiállítás rendezési jogát. Ennek mi, magyar kutyások nagyon örültünk!
A Magyar Kennel Club Világkiállítást 1996-ban rendezett előzőleg szintén Budapesten.
A Világkiállítás előtti napokon, május 13.-án és 14.-én az Európai Nemzetközi Kynológiai Szövetség, az FCI szintén Budapesten tartotta kongresszuság, amelyen megválasztották az FCI új Elnökét, Mr. Rafael De Santiagot.
Május 15.-én vette kezdetét az az 5 napos rendezvénysorozat, amely magában foglalt több fajtakiállítást, a CACIB GRAND PRIX kiállítást és a Világkiállítást is. Május 15.-én, a 0. napon megtartott CACIB GRAND PRIX Nemzetközi kiállítás minden idők legnagyobb egy napos MEOE által szervezett kiállítása volt a nevezési létszámot tekintve.
A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete által szervezett Világkiállításra 18.000 kutya nevezését regisztrálták, ebből Magyarországot 3374, különböző fajtájú kutya képviselte. 5 kontinens legjobb bírói érkeztek Budapestre, hogy elbírálhassák a világ legszebb kutyáit. A Világkiállításhoz kapcsolódva olyan különleges rendezvények is megrendezésre kerültek, mint a terrieresek legnagyobb kiállítása, az Interra, az agarasok Európa kiállítása, az Eurosighthound és Magyar Kutyafajták Világkupája. Gödöllőn került megrendezésre többek között a sport kutyások nagy megmérettetése az Obedience Világbajnokság. A fajtacsoportok szerint négy napra szétbontott kiállítás során több mint 350 nemzetközileg elismert kutyafajta került bemutatásra, amelyek közül hazánkban számos fajta egyáltalán nem vagy csak kevésbé volt ismert.
A szervezők mind a négy nap folyamán változatos programokkal, kísérőrendezvényekkel, szórakoztató kutyás programokkal várták a látogatókat. Mindvégig kiemelt szerepet kapott az állatvédelem, állategészségügy és a felelős állattartás. A pénteki és szombati napokon a Budapesti Hungexpo Vásárváros területén kívül számos programon vehettek részt a Gödöllői Kastély parkban is.

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke a csütörtöki megnyitón felidézte, hogy az első kutya világkiállításnak 1971-ben Budapest adott otthont, majd utána 1996-ban is a magyar főváros látta vendégül az eseményt. Hozzátette, hogy a négy napos seregszemlét a Hungexpo kiállítási központban, a magyar őshonos kutyák bemutatóját pedig a gödöllői királyi kastély parkjában tartják. A legtöbb, 3374 nevezés Magyarországról érkezett, 2837 nevezést regisztráltak Oroszországból, 1734-et pedig Olaszországból. Az eseményen a legnagyobb számban amerikai staffordshire terrierek, cane corsók és golden retrieverek versengtek egymással.
A Világkiállítás programjában az első napon, csütörtökön a III-as, a IV-es és az V.-ös Fajtacsoportban lévő kutyák kerültek bírálatra, a második napon, pénteken a II. és a III. Fajtacsoportok kutyáit bírálták el. A Világkiállítás harmadik napján, szombaton a VI., a VII. és a IX. Fajtacsoportba tartozó kutyák bírálatait láthattuk és végül a negyedik, azaz a zárónapon, vasárnap az I., a VIII. és a X. Fajtacsoport kutyáit bírálták el. A Világkiállítás programjába iktatva több alkalommal tartottak sajtótájékoztatót. A szombati sajtótájékoztatón, Dr. Jakkel Tamás, a kiállítás vezető bírója összehasonlította a 2008-as budapesti Európa Kiállítást a mostani Kutya Világkiállítással. Állítása szerint a szervezők mindent megtettek azért, hogy a múltbéli hibákból tanulva egy sokkal szervezettebb és emlékezetesebb rendezvényt bonyolítsanak le. A vasárnap megtartott sajtótájékoztatón Rafael de Santiago, az FCI újonnan megválasztott elnöke üdvözölte a résztvevőket, majd köszönetét fejezte ki a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének, és az egyesületet képviselő Korózs András elnöknek, a Világkiállítás főszervezőjének, a kiváló szervezésért és vendéglátásért. Ezt követően a Finn Kennel Klub képviselője röviden ismertetőt tartott a 2014. évi Világkiállításról, mely évfordulós rendezvényként speciális programmal fogja várni a kiállítókat, látogatókat.
Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a négy napos világverseny legfontosabb üzenete, hogy egy kis ország, és kis kennel klub is jól meg tud rendezni egy Világkiállítást. Ezt azért fontos kiemelni, mivel az FCI közgyűléseken a Világ és Európa-kiállítások rendezési jogának odaítélésekor ez mindig visszatérő téma.

A fajtánkat tekintve, az V. csoport bírálatára az első napon, azaz május 16.-án került sor. A bírálatok aznap 11.00 órakor kezdődtek. A fajtánkat két bíró minősítette. Mrs. Vije Klucniece Lett bírónő végezte a kanok és a fiatal szukák bírálatát az 51-es ringben és a Fajtagyőztest is Ő választotta ki. A szukák nagy részét Mr. Ekerat Sangkunakup thaiföldi bíró minősítette az 50-es ringben. Így az egymás melletti ringekben egyszerre folytak a bírálatok. A Világkiállításra 94 chow nevezését regisztrálták, ebből 44 volt a kan és 50 a szuka. Természetesen hiányzók most is voltak, így kb. 80 kutya vett részt tulajdonosával a kiállításon. Sok szép chow vett részt 15 különböző országból a kiállításon. A legszebb kan és szuka címét Orosz tulajdonban lévő kutyák kapták meg. A Magyar chowk is ügyesen szerepeltek, szép eredmények születtek. Mi, Erikkel vettünk részt a kiállításon, 9 évesen, Veterán osztályban ügyesen szerepelt.

Egy színvonalasan megszervezett és megrendezett Világ Kutyakiállításon vagyunk túl. A külföldi kiállítók méltón viszik országunk nevét tovább a világban.

Minden kiállítónak, aki részt vett kutyájával, gratulálunk!

A kiállításon készült fotóinkat megtekinthetik a Galériában.

P2050468
Erik és István a Világkiállításon
 
P2050469
Bírálat közben

 

 

serleg