Narrow screen resolution Wide screen resolution default color green color orange color
English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Látogatóink száma

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterÖsszes1359362
Kiálltások 2012

2012. 10. 04-05-06.

Európa Kiállítás-Bukarest, Románia

Az idei évben a Román Kynológiai Szervezet rendezhette meg Európa egyik legrangosabb kiállítását, az Európa Kutyakiállítást. A tervezett helyszín Bukarestben az egyik nagy rendezvényközpont, a RomExpo volt. A 3 napos rendezvényt október elejére hirdették meg, ami része volt a teljes két hetes kiállítási rendezvénysorozatnak Romániában. A kiállítás sorozat első két Nemzetközi kiállítása a hagyományosan minden évben megrendezett Marosvásárhelyi Dracula Golden Trophy volt szeptember végén. Ezt követően rendezték meg a Nemzetközi CACIB kiállítást Ploiestiben október 02.-án. A következő kiállítás október 04.-én a Bukarestben rendezett Bukarest Winner Nemzetközi Kiállítás volt. Másnap pedig már az Európa Kutyakiállítás első napján vehettek részt a kiállítók a kutyáikkal. A három napon át tartó Európa Kutyakiállításra összesen 6200 kutya nevezését regisztrálták. A legnagyobb nevezési számmal az Oroszok neveztek kutyákat, szám szerint 1819 kutyát, második legnagyobb nevezési számmal a román kiállítók neveztek összesen 1183 kutyát. Harmadik legnagyobb nevezési számmal Ukrajna nevezett 436 kutyát, negyedik Magyarország volt 378 nevezett kutyával, míg az ötödik Olaszország szintén 378 nevezett kutyával.

A legnagyobb létszámmal az alábbi fajtákat regisztrálták:

Törpe Schnauzer minden színben: 180 kutya.

Amerikai Staffordshire Terrier: 180 kutya.

Cane Corso: 180 kutya.

Csivava: 140 kutya.

Dobermann: 130 kutya.

A kiállítók 52 országból mindössze 6200 kutyát neveztek, ami Európa egyik legnagyobb kiállításához mérve nagyon kevés. Sok európai kiállító tiltakozásul maradt távol a kiállítástól, mint megtudtuk. Sajnos Romániában a kóbor kutyákat legyilkolhatják az utcákon, ezt a törvényt a Román Kormány hozta, sok kiállító e törvény ellen tiltakozva maradt távol a rendezvényről.

Mint már írtam Magyarországról közel 400 kutyát neveztek a tenyésztők. Mi is közéjük tartoztunk és megtettük azt a merész lépést, hogy el is mentünk. Párom Belindával már előző nap reggel elindult erre a kalandos utazásra. Mentek merre a GPS vitte őket. Akár egy szép mese is lehetne, de inkább hátborzongató volt, hegyen-völgyön át, meredélyen, szakadékok mentén, útlezárások és rendőri ellenőrzések során át, bukkanókkal és úthibákkal teletűzdelt utakon végül 12 órás autózás után megérkeztek Bukarestbe. A kiállítás a RomExpo nevű rendezvényközpontban került megrendezésre. A csarnokban elég meleg volt, a ringek kék szőnyeggel voltak fedettek. Az Európa Kiállításon a fajtát Dagmar Klein román küllembíró minősítette. Összesen 38 chowt neveztek a rendezvényre, a felét román kiállítók nevezték. A nevezett chowk száma osztályok szerinti megoszlásban így alakult:

Nevezett kölyök kanok: 2 chow

Nevezett fiatal kanok: 2 chow

Nevezett növendék kanok: 3 chow

Nevezett nyílt kanok: 7 chow

Nevezett champion kanok: 6 chow

Összes nevezett kanok száma: 20 chow

Nevezett baby szukák: 2 chow

Nevezett kölyök szukák: 2 chow

Nevezett fiatal szukák: 5 chow

Nevezett növendék szukák: 2 chow

Nevezett nyílt szukák: 2 chow

Nevezett champion szukák: 5 chow

Összes nevezett szukák száma: 18 chow

A felnőtt Európa Győztes kan egy Orosz származású fekete kan lett, a felnőtt Európa Győztes szuka egy krém lány lett szintén Oroszországból. A Fajta Győztes egy fekete fiatal szuka lett Litvániából, aki a Fiatal Európa Győztes címet is megkapta.

Belinda nagyon ügyesen szerepelt, osztályában 4. helyre sorolta a bírónő. Sok szép kép készült, megnézhetők a Galériában:

Euro Dog Show 2012

A V. Fajtacsoportban a Best Of Group címet a Fáraó nevű kutya szerezte, második lett a Shiba és a harmadik helyet a Pomerániai törpespicc szerezte meg, mindegyik kutya orosz tulajdonú volt. Az oroszok sok Európa Győztes címet szereztek, a magyar kutyák is ügyesen szerepeltek, 69 Európa Győztes eredmény született.

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett!

Találkozunk jövő májusban Budapesten a Világ Kiállításon!

Eredmények:

Bíró: Dagmar Klein (RO)

P1920450

Broken Hill Belinda

Kitűnő IV.
Champion osztály

 

További képek:

 

1
2
4
5
6
DSC_9576
1/6 
start stop bwd fwdserleg

2012. 08. 26.

CACIB - Debrecen

A 2 x 1 napos Nemzetközi Kiállítást a debreceni Szervezet az Egyetem Agrártudományi Centrumának területén rendezte meg. Az időjárás perzselően meleg volt ezen a hétvégén, ezért úgy döntöttünk, hogy csak a második napi kiállításra megyünk el. A Szervezők mindent megtettek azért, hogy a nagy meleg elviselhető legyen a kutyák és gazdáik számára, pancsolók voltak kitéve több helyen is a kiállítás területén és működtek a párakapuk is. Ezen kívül nagy sátrak voltak felállítva, ami alá be lehetett menni, volt, amelyikben klíma is működött. Párom is egy ilyen sátorban talált helyet a kutyával még a reggeli órákban. Sajnos elég sokat kellett várni a bírálatra, a kora délutáni órákban került sorra a fajta. Szerencsére Belindával nem volt semmi probléma a nagy melegben, a bírálat után a párom már nem várta meg a BIS kezdetét, elindult haza.

Belinda osztályában szép eredménnyel szerepelt. Ezzel az eredménnyel Belinda megszerezte a Hungária Show Champion és a Hungária Grand Champion címeket!

Gratulálunk minden kiállítónak, aki részt vett!

Bíró: Dr. Molnár Zsolt (RO)

P1920450
Broken Hill Belinda

Kitűnő 1., CAC, CACIB, BOB
Champion osztály

Hungária Show Champion
Hungária Grand Champion

 

 

serleg

2012. május 18-19-20.

Világkiállítás – World Dog Show

2012. május 20.

Világ Klubkiállítás – World Club Show

Az idei évben az Osztrák Kennel Club kapta a megtiszteltetést, hogy megrendezhette a Világ Kutya Kiállítást. A Világkiállítást Ausztriában, Salzburgban rendezték meg 2012. május 18. és 20. között. A Világkiállításra több mint 18 000 kutya nevezését regisztrálták. A háromnapos rendezvényen 350 kutyafajta egyedei versenyeztek a világ 55 országából, 139 küllembíró közreműködésével. Az V. Fajtacsoport fajtáit, így a chow-chowt is május 19.-én, szombaton bírálták el. A párom péntek este indult itthonról és szombat reggel 6 óra körül érkezett meg a kiállítás helyszínére, az út elég hosszú volt, innen Szabolcsból nekünk minden messze van. A parkolás komplikált volt, a bejutás nehézkesen ment, rengetegen szerettek volna bejutni kutyával és kutya nélkül is. A kiállítás egy hatalmas rendezvényközpontban került megrendezésre, melynek voltak külső és belső területei is. A táj gyönyörű volt, a párom, ahogy elmesélte, a távolban havas hegycsúcsokat lehetett látni, le is fényképezte őket. A hegy lábánál elég meleg volt az időjárás. A chow-chowt egy belső területen lévő ringben bírálták. A Világkiállításra 120 chow volt nevezve, ebből 99 kutya volt felvezetve. A hangulat a chows ring körül baráti volt, a kiállítók közül sokan ismerték egymást, hiszen a minden évben megrendezett három nagy kiállításon (Világ és Európa + az Olasz Klubkiállításon) sokan mindig találkoznak egymással. Ekkor mindig összegyűlnek a különböző országokból a legszebb chowk, akik már számtalan kiállításon bizonyítottak. Sajnos mi erre a kiállításra nem tudtuk elvinni Belindát, mert az elmúlt hetek meleg időjárása hatására erősen vedlésbe kezdett. Sajnáltuk nagyon!

Most is nagyon szép kutyák voltak jelen, ez látható a képeken is. A Világkiállításon a fajtát Marianne Baden dán származású küllembíró minősítette. A nevezett és felvezetett chowk száma osztályok szerinti megoszlásban így alakult:

Nevezett kölyök kanok: 3 chow – Felvezetett kölyök kanok: 3 chow

Nevezett fiatal kanok: 16 chow – Felvezetett fiatal kanok: 12 chow

Nevezett növendék kanok: 12 chow – Felvezetett növendék kanok: 9 chow

Nevezett nyílt kanok: 10 chow – Felvezetett nyílt kanok: 5 chow

Nevezett champion kanok: 23 chow – Felvezetett champion kanok: 20 chow

Nevezett veterán kanok: 2 chow – Felvezetett veterán kanok: 2 chow

Összes nevezett kanok száma: 66 chow. – Összes felvezetett kanok száma: 51 chow.

Nevezett kölyök szukák: 10 chow – Felvezetett kölyök szukák: 6 chow

Nevezett fiatal szukák: 12 chow – Felvezetett fiatal szukák: 10 chow

Nevezett növendék szukák: 8 chow – Felvezetett növendék szukák: 6 chow

Nevezett nyílt szukák: 12 chow – Felvezetett nyílt szukák: 8 chow

Nevezett champion szukák: 16 chow – Felvezetett champion szukák: 10 chow

Nevezett veterán szukák: 4 chow – Felvezetett veterán szuka: 1 chow

Összes nevezett szukák száma: 62 chow – Összes felvezetett szukák száma: 41 chow.

A felnőtt Világgyőztes kan egy Orosz származású fekete kan lett, a felnőtt Világgyőztes szuka szintén fekete színű és Olaszországban él. A Magyar chowk kitűnő eredményekkel szerepeltek a Világkiállításon. Ez a nap és a következő is jó hangulatban telt, ahogy a párom elmesélte. Este a Magyar Chow Klub kiállítói az Osztrák Klub meghívására részt vettek a Klub által megrendezett vacsorán, ahol szintén jól érezték magukat.

Másnap, azaz május 20.-án, vasárnap került sor az Osztrák Chow Klub kiállítására, ugyanazon helyszínen, de most már külső ringben bíráltak a fajtát. A nevezett chowk száma a Klubkiállításra 91 volt, ebből 68 kutyát vezettek fel. A kiállítók közül többen csak a Világkiállításra neveztek és a másnapi Klubkiállításon már nem voltak jelen a kutyáikkal, így merőben más eredmények születtek, mint előző nap. A Klubkiállításon a fajtát Shirley Varley angol származású küllembíró minősítette. A nevezett és felvezetett chowk száma osztályok szerinti megoszlásban így alakult:

Nevezett bébi kan: 1 chow

Nevezett kölyök kanok: 4 chow – Felvezetett kölyök kanok: 4 chow

Nevezett fiatal kanok: 11 chow – Felvezetett fiatal kanok: 6 chow

Nevezett növendék kanok: 6 chow – Felvezetett növendék kanok: 3 chow

Nevezett nyílt kanok: 6 chow – Felvezetett nyílt kanok: 5 chow

Nevezett champion kanok: 15 chow – Felvezetett champion kanok: 13 chow

Nevezett veterán kanok: 2 chow – Felvezetett veterán kanok: 1 chow

Összes nevezett kanok száma: 45 chow. – Összes felvezetett kanok száma: 32 chow.

Nevezett bébi szukák: 2 chow – Felvezetett bébi szukák: 2 chow

Nevezett kölyök szukák: 6 chow – Felvezetett kölyök szukák: 5 chow

Nevezett fiatal szukák: 10 chow – Felvezetett fiatal szukák: 8 chow

Nevezett növendék szukák: 6 chow – Felvezetett növendék szukák: 6 chow

Nevezett nyílt szukák: 11 chow – Felvezetett nyílt szukák: 10 chow

Nevezett champion szukák: 9 chow – Felvezetett champion szukák: 4 chow

Nevezett veterán szukák: 2 chow – Felvezetett veterán szuka: 1 chow

Összes nevezett szukák száma: 46 chow – Összes felvezetett szukák száma: 36 chow.

A Klubkiállítás jó hangulatban telt el. A felnőtt Klubgyőztes kan egy Német származású Svédországban élő vörös kan lett, a felnőtt Klubgyőztes szuka is szintén vörös színű és Ausztriában él. A Magyar chowk nagyszerű eredményekkel szerepeltek a Klubkiállításon.

Minden magyar kiállító és kutyáik is nagyon élvezték ezt a hétvégét Salzburgban. Párom igen fáradtan érkezett haza hétfő reggelre.

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett kutyájával és minden helyezett és győztes kutyának és gazdinak is!

Találkozzunk 2013-ban Magyarországon a Világkiállításon!

A Galériában megtekinthetők a World Dog Show-n és a World Club Show-n készített fényképeink!

serleg

2012. 04. 07-08.

Marathon Dog Show - 2 x CACIB + 1 CAC - Miskolc

Magyarországon az évadnyitó nemzetközi CACIB kiállítást 2012-ben a miskolci Szervezet rendezte meg. Ez a hétvégi rendezvény eltért a megszokottól. A kiállítók ezen a hétvégén nem kettő, hanem három kiállításra is nevezhették kutyáikat. Szombaton egy nemzetközi OPEN CACIB kiállításon és egy este kezdődő Holdvilág nemzeti CAC kiállításon, vasárnap pedig a Húsvét-i nemzetközi CACIB kiállításon vehettek részt a kutyások.

A Marathon Dog Show-ként meghirdetett kiállítás első napján jó időben sok látogató volt kint, párom sok kutyás ismerőssel találkozott, jókat beszélgettek. A kutyák az első napot élvezték, a második napra már kicsit elfáradtak. A Holdvilág CAC nem volt  szervezett, amikor elkezdett sötétedni, akkor kezdtek volna el bírálni, csak éppen nem lehetett látni semmit sem, mert a helyszínen nem volt világítás, így elemlámpát kaptak a küllembírók és azzal bíráltak.

Második nap hideg volt, nagyon fújt a szél és alig volt kint látogató. Mindhárom kiállításra 9 chow-chow volt nevezve, egy kivételével mindenki ott volt, jött Német, Osztrák és egy Lengyel kiállító is.

Két kutyát indítottunk ezen a kiállításon, akik osztályukban szép eredményeket értek el. Gratulálunk minden kiállítónak, aki részt vett!

Eredmények:

2012. Április 07. 

„Miskolc OPEN" CACIB Show

Bíró: Erdős László (HU)

indiana belinda
Broken Hill Indiana Jones Broken Hill Belinda
Kitűnő 1. Kitűnő 2., R.CAC, R.CACIB
Nyílt osztály  Champion osztály

 

 

2012. Április 07. 

Holdvilág CAC Show

Bíró: Jadranka Milatovic (CRO)

indiana belinda
Broken Hill Indiana Jones Broken Hill Belinda
Kitűnő 1. Kitűnő 2., R.CAC
Nyílt osztály  Champion osztály

 

 

2012. Április 08.

Húsvéti CACIB Show

Bíró: Vladimir Piskay (SK)

indiana belinda
Broken Hill Indiana Jones Broken Hill Belinda
Kitűnő 1. Kitűnő 2., R.CAC, R.CACIB
Nyílt osztály  Champion osztály