20
ápr
csaladunk-a-csaukkal-kiemelt-kep

Családunk a chowkkal

0 Shares

Az állatszeretet fontos az ember életében, társállataink, a kutyák, a cicák és egyéb kis állatok jelenléte a családjainkban sok pluszt ad hozzá az életünkhöz. A társállatok közül a kutyák a legkedveltebb házi kedvencek, azt hiszem, nem véletlenül. A kutyák sok örömet és vidámságot csempésznek a mindennapjainkba, hűségük és feltétel nélküli szeretetük pedig egyedülálló.

Én gyerekként főképp cicás voltam és baromfis, nem volt kutyám, pedig nagyon szerettem volna, de olyan helyen laktunk, ahol a szomszédban 2 kutya is volt és nem örvendtek nagy népszerűségnek az utcában, ezért a szüleim nem szerettek volna kutyát a családba.

Mindig arra vágytam, hogy lehessen kutyám, hogy átélhessem milyen egy kutya barátságát elnyerni, milyen egy kutyát szeretni, sétáltatni, ápolni, gondozni és milyen az, amikor szeretett kutyám viszont szeret.

Elsőként 1990-ben fogtam a kezembe kutyát, amikor nagyiék kaptak egy német juhászt. De mégsem ez a fajta lett számomra az igazi, hanem a CHOW-CHOW – így, csupa nagybetűvel írva. 1991-ben első látásra szerettem bele a fajtába, valami isteni sugallat folytán történhetett, hogy pont ez a fajta igézett meg. Mikor első ízben megláttam, rögtön tudtam, hogy nem lehet más fajta kutyám, csak CHOW-CHOW. Az idő igazolta, hogy jól döntöttem, plusz a csillagjegyemmel teljesen kompatibilis fajtát választottam.

Az első CHOW-CHOW 2,5 évvel később, 1994-ben került a családunkba. Nagy öröm és boldogság volt, mikor érte mentünk és vonattal elhoztuk őt. Így indult a fajta iránti odaadó rajongásom és szeretetem. A vége pedig az lett, hogy 21 éve tenyésztem a CHOW-CHOWT, a családom mellett ők a legfontosabbak a számomra.

Sok örömteli, szeretetteljes, kedves és emlékezetes családi-kutyás pillanat merül fel emlékeimben az elmúlt több mint két évtizedből, ezekből állítottam össze ezt a kedves galériát, melynek megtekintéséhez kellemes időtöltést kívánok!

0 Shares
Comments ( 0 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

error: Content is protected !!